Позбавлять від депресії та зроблять шкіру красивою: дієтолог пояснила користь зернових каш
У вживанні каші є секрет – її не варто готувати про запас
Виявляється, улюблена українцями пшоняна каша допомагає позбавитися від депресії і покращує пам'ять, а гречана – крім пам'яті, впливає також на загальний стан шкіри. Про це в ефірі програми Сніданок з 1+1 розповіла експерт-дієтолог Галина Несговорова.
При приготуванні пшоняної каші вона рекомендує використовувати шліфоване пшоно – воно швидше розварюється і добре засвоюється організмом, тому не впливає на фігуру.
Є пшонку потрібно не тільки заради порятунку від депресії, але також щоб попередити розвиток анемії, покращити стан зубів, печінки, серцево-судинної системи, вивести токсини.
У вживанні каші є секрет – її не варто готувати про запас, а потім розігрівати. Від цього пшонка втрачає свої лікувальні властивості.
А от гречку краще взагалі не варити, а на ніч залити окропом. Після цього кашу заправляють йогуртом або кефіром і снідають. З'ївши таку кашу, ви довго будете ситого, оскільки саме гречка добре насичує організм (містить клітковину, білки, вуглеводи, амінокислоти, вітаміни В1, В2, Р, РР, кальцій, фосфор і мікроелементи).
Зазначимо, що зернові каші включені дієтологами в осінній раціон із-за здатності покращувати настрій.