ua en ru

Дієтичний плов: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)

Дієтичний плов: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео) Рецепт дієтичного плову (фото: pixabay/adamova1210)

Поміняйте всього кілька інгредієнтів - і улюблене блюдо стане менш калорійним

Ті, хто вирішили боротися із зайвою вагою, знають, що величезне значення має харчування. А обмежувати себе в їжі дуже складно, особливо якщо все смачно приготоване.

Переможниця кулінарного шоу 6-го сезону МатерШеф Асмік Гаспарян розповіла, як приготувати плов, який буде в два рази менш калорійним за допомогою декількох простих прийомів.

Як приготувати плов

Плов цілком може бути дієтичним блюдом (фото: instagram.com/zhibek1512)

Інгредієнти для приготування дієтичного плову:

  • Рис круглозернистий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Курячі стегенця, без шкірки – 1 кг
  • Часник – 4 головки
  • Овочевий або курячий бульйон – 3 л
  • Барбарис -2 ст. л.
  • Спеції не мелені (зіра або кмин, чорний перець або суміш перців, перець червоний сушений, сушений чебрець)
  • Зерна граната для декору
  • Рослинне масло
  • Сіль

Спосіб приготування дієтичного плову від Асмік Гаспарян

Дієтичний плов від Асмік Гаспарян (відео: youtube/Все буде добре)

  1. М'ясо нарізати шматочками середнього розміру, цибулю кубиками, а моркву - соломкою. Розігріти сковороду з подвійним дном і змастити маслом. Обсмажити шматочки м'яса до рум'яної скоринки. Додати трохи бульйону і готувати на маленькому вогні 15 хвилин. Дістати м'ясо.
  2. У каструлю викласти моркву і цибулю. Додати бульйон і тушкувати 5 хвилин. Додати м'ясо. Рис промити до прозорої води. Викласти його поверх м'яса і овочів рівним шаром. Додати в рис головки часнику, посипати барбарисом.
  3. Нагріти бульйон, з'єднати зі спеціями. Залити бульйоном плов і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати, поки рис не вбере всю воду. Вимкнути вогонь, залишити плов у теплі на 20-30 хвилин.

Нагадаємо, раніше Асмік поділилася оригінальним рецептом баранини, запеченої в горіховому соусі.

Це блюдо, смак якого розкривається поступово. Ненав'язливі нотки прянощів, горіховий присмак і свіжа зелень у поєднанні із соковитим м'ясом створюють неймовірну кулінарну композицію.

Топ-10 незвичайних фактів про їжу (відео: STYLER.rbc.ua)

До речі, з 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента від 19 квітня 2003 року (відео: STYLER.rbc.ua)