Любителям сирних десертів: малиновий чізкейк з білим шоколадом
Простий спосіб приготування ніжного і повітряного десерту
На кулінарних сайтах описано величезна кількість рецептів чізкейку. Цей приголомшливий десерт на основі м'якого сиру або сиру не залишить байдужим ні одного любителя випічки. Страва є атрибутом американської кухні, незважаючи на те, що перші чізкейки з'явилися в Стародавній Греції.
Інгредієнти:
Для основи:
300 р цукрового печива типу "Пряжене молоко"
50 г вершкового масла
Для начинки:
600 г вершкового сиру
2 ст. л. борошна
150 г цукру
2 яйця + 1 жовток (або 3 яйця дрібних або 2 дуже великих)
150 г сметани (20-30% жирності)
100 г білого шоколаду
300 г свіжої або замороженої малини
Приготування:
Печиво необхідно перемолоти в крихту за допомогою блендера. Додай розтоплене вершкове масло і перемішати. Потім, розмісти отриману масу по дну і бортиками форми для випікання і поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин.
Фото: Дістань основу з духовки і дати їй охолонути
Для приготування начинки додай в вершковий сир сметану, цукор і розмішай віночком до однорідного стану. Після цього по одному додаємо яйця і жовток, при цьому добре розмішуємо після кожного. Додай борошно і ще раз ретельно перемішати.
Фото: Начинка для чізкейку
Шоколад подрібнюємо ножем. Додай разом з малиною в крем і акуратно перемішати. Вилий начинку злегка остигнула основу.
Фото: Пора ставити в духовку!
Постав в духовку і випікати 45-50 хвилин. Після закінчення цього часу дістань чізкейк з духовки і постукай ложкою по бортику форми - якщо краї вже схопилися, а серединка злегка тремтить - десерт готовий.
Потім дістань чізкейк з форми і постав в холодильник як мінімум на 4 години.
Нагадаємо, раніше ми публікували 5 смачних рецептів здорової випічки.