Оригінальний пісний рецепт: рис з бататом у кокосовому молоці
Шеф-кухар Олександр Копітчук поділився зі Styler рецептом цікавої страви, яка урізноманітнить пісне меню
З 19 лютого до 7 квітня триває Великий піст. Цей період передбачає харчування рослинними продуктами без м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.
Що і як готувати, аби раціон був різноманітним, ми поцікавились у столичних шеф-кухарів, які готують пісну їжу круглий рік – для веганів та вегетаріанців.
Рис з бататом в кокосовому молоці від Олександра Копітчука, шеф-кухаря вегетаріанського ресторану
Фото: Рис з бататом у кокосовому молоці від шеф-кухаря Олександра Копітчука (прес-служба)
Інгредієнти (на 2 порції):
Рис басматі – 200г
Солодка картопля (батат) – 100 грамів
Шпинат (заморожений) – 260 грамів
Нут – 20 грамів
Кокосове молоко – 160 грамів
Каррі – 10 грамів
Сіль – 10 грамів
Олія соняшникова – 40 грамів
Мікрогрін – 6 грамів
Томат черрі – 40 грамів
Як готувати?
Відварюємо рис. Паралельно відварюємо нут. Шпинат і батат спершу обсмажуємо на пательні. Потім додаємо нут і тушкуємо в кокосовому молоці з каррі. Сіль - за смаком. Викладаємо на тарілку рис, поруч - шпинат. Прикрашаємо горошком мікрогрін і помідорами черрі.
Також стало відомо, що можна їсти у Великий піст: страви для щоденного раціону.
Форель під лимонно-ківовим песто: святковий рецепт від Асмік Гаспарян (відео).