ua en ru

Оригінальний пісний рецепт: рис з бататом у кокосовому молоці

Оригінальний пісний рецепт: рис з бататом у кокосовому молоці Фото: Пісний рецепт від шеф-кухаря (pixabay.com)

Шеф-кухар Олександр Копітчук поділився зі Styler рецептом цікавої страви, яка урізноманітнить пісне меню

З 19 лютого до 7 квітня триває Великий піст. Цей період передбачає харчування рослинними продуктами без м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.

Що і як готувати, аби раціон був різноманітним, ми поцікавились у столичних шеф-кухарів, які готують пісну їжу круглий рік – для веганів та вегетаріанців.

Рис з бататом в кокосовому молоці від Олександра Копітчука, шеф-кухаря вегетаріанського ресторану

Оригінальний пісний рецепт: рис з бататом у кокосовому молоціФото: Рис з бататом у кокосовому молоці від шеф-кухаря Олександра Копітчука (прес-служба)

Інгредієнти (на 2 порції):

Рис басматі – 200г

Солодка картопля (батат) – 100 грамів

Шпинат (заморожений) – 260 грамів

Нут – 20 грамів

Кокосове молоко – 160 грамів

Каррі – 10 грамів

Сіль – 10 грамів

Олія соняшникова – 40 грамів

Мікрогрін – 6 грамів

Томат черрі – 40 грамів

Як готувати?

Відварюємо рис. Паралельно відварюємо нут. Шпинат і батат спершу обсмажуємо на пательні. Потім додаємо нут і тушкуємо в кокосовому молоці з каррі. Сіль - за смаком. Викладаємо на тарілку рис, поруч - шпинат. Прикрашаємо горошком мікрогрін і помідорами черрі.

Також стало відомо, що можна їсти у Великий піст: страви для щоденного раціону.

Форель під лимонно-ківовим песто: святковий рецепт від Асмік Гаспарян (відео).