ua en ru

Перепілка з "золотим" яйцем: рецепт до Дня закоханих від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)

Перепілка з "золотим" яйцем: рецепт до Дня закоханих від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео) Фото: pixabay/Mareefe

Страва вийде досить пряною, оскільки в рецепті використовується чимало спецій

14 лютого відзначають День святого Валентина або День всіх закоханих. Спеціально до такого романтичного свята переможниця шостого сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Асмік Гаспарян поділилася рецептом оригінального блюда - перепілки з золотим яйцем.

Інгредієнти::

  • Перепілки - 4 шт.
  • Бадьян (зірочки) - 2 шт.
  • Часник - 8 зубчиків
  • Абрикосовий джем - 40 мл
  • Лимон - 1 шт.
  • Сушена журавлина - 35 г
  • Паприка - 6 г
  • Сіль - 13 г
  • Мелена кориця - 8 г
  • Кардамон - 4 шт.
  • Чорний мелений перець - 9 г
  • Масло - 125 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Білий хліб (скибочками) - 3 шт.
  • Молоко (2,5%) - 250 мл
  • Шинка - 100 г
  • Пармезан - 100 г
  • Петрушка - 3 гілочки
  • Білий виноград без кісточок - 300 г
  • Свіжий базилік - 2 гілочки
  • Червоне напівсолодке вино - 125 мл

Перепілка з "золотим" яйцем, спосіб приготування:

Покроковий спосіб приготування перепілок з "золотим" яйцем (відео: youtube/Все буде смачно)

Приготуйте маринад: змішайте лимонний сік, м'якоть лимона, зірочки бадьяна, мелену корицю, паприку, масло, чорний мелений перець, зерна кардамону, абрикосовий джем, сіль, сушену журавлину і вичавлений часник. Замаринуйте в суміші випотрошених перепелів, залишивши їх на 2 години в холодильнику.

Для начинки: з'єднайте вимочений в молоці хліб з тертим пармезаном, подрібненою шинкою, яйцем, подрібненою петрушкою, сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте до однорідності.

Для "золотого" яйця: вимийте яйце з содою, зробіть з тупого кінця отвір діаметром 3 см, вилийте білок з жовтком в миску і збийте з сіллю, паприкою і чорним меленим перцем.

Шкаралупу яйця вимийте і змажте всередині олією. За бажанням покладіть у підготовлену шкаралупу продезинфіковане кільце, загорніть в листя базиліка. Залийте в шкаралупу збиту яєчну суміш.

Обережно загорніть яйце отвором вгору у фольгу, потім в складену вдвічі марлю. Закріпіть зверху марлю і відваріть яйце. Готове яйце почистіть від шкаралупи.

Покладіть яйце в одну з перепілок, зверху викладіть приготовлену начинку. Нафаршируйте інших перепелів. Ніжки перепілок необхідно перев'язати кулінарною ниткою. Викладіть на деко, накрийте фольгою, запікайте перепелів в духовці, розігрітій до 180С, 25 хв.

Викладіть у форму ягоди винограду, залийте вином. Поставте форму з виноградом і форму з перепілками без фольги в духовку і запікайте ще 15 хв. при температурі 220С.

Подавайте перепелів разом з виноградом і гілочками свіжого чебрецю. За бажанням дошку з перепілками встановіть на ящик з-під вина, поруч покладіть пляшку вина і сухий лід. Перед подачею полийте лід теплою водою.