Що приготувати з черешні: кращі рецепти з фото
Смачні і оригінальні рецепти десертів, а також що приготувати з черешні на зиму
Styler пропонує кілька рецептів і оригінальних варіантів того, що можна приготувати з черешні до чаювання, випічка зі смачною літньою ягодою і зимові заготовки.
Що приготувати з черешні: випічка
З настанням сезону літніх ягід можна побалувати себе шматочком смачного пирога з черешнею. Рецепт приготування такої страви дуже простий - клафуті з черешнею готується швидко і з доступних всім інгредієнтів. Тісто для клафуті нагадує млинцеве, а сам пиріг за смаком є чимось середнім між запіканкою і здобною випічкою. На 400 г черешні необхідно взяти 400 мл молока, 40 г вершкового масла, 150 г цукру, дрібку солі, 100 г борошна, 4 яйця, 1 столову ложку цукрової пудри.
Фото: Клафуті з черешнею (pixabay.com/chefjoannabarajas)
У роз'ємну або керамічну форму, змащену маслом, викласти помиту і очищену від кісточок черешню. Для тіста збити яйця з цукром і сіллю, додати молоко і поступово вводити борошно, щоб не було грудок. Змішати інгредієнти також можна за допомогою блендера. Коли тісто буде готове, вилити його в форму поверх черешні і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готовий клафуті посипати цукровою пудрою.
Ще один дуже простий і смачний рецепт того, що можна приготувати з черешні - шарлотка. Для цього знадобиться:
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка цукру;
- 5 яєць;
- 5 г ваніліну;
- дрібка солі;
- 2 щіпки куркуми;
- 1 ч.л. розпушувача;
- 0,5 кг черешні.
Збити яйця з сіллю, куркумою і цукром, додати борошно, розпушувач, ванілін. Перемішувати до того часу, поки маса стане однорідною, після цього додати очищену від кісточок черешню. Роз'ємну форму застелити пергаментом, змастити невеликою кількістю олії і вилити в неї тісто. Запікати в духовці, попередньо прогрітій до температури 180 градусів протягом 35-40 хвилин. Готовність шарлотки можна перевірити зубочисткою. Пиріг декорувати білою або шоколадною глазур'ю.
Фото: Шарлотка с черешнею (pixabay.com/RitaE)
Заливний пиріг з черешнею схожий на чізкейк, але готується з більш простого набору інгредієнтів. Замість вершкового сиру можна використовувати сметану. Подібний пиріг стане чудовою альтернативою торту на сімейному святі і підійде для зустрічі гостей. Для коржа знадобиться:
- борошно - 350-400 г;
- розпушувач - 1 ч.л.;
- цукор - 100 г;
- яйця - 2 шт.;
- масло вершкове - 120 г;
- дрібка солі.
Борошно просіяти і потім змішати з розпушувачем, яйця збити з сіллю, додати розтоплене вершкове масло і з'єднати з борошном. Замісити тісто, скатати в кулю і прибрати в холод на 30 хвилин. В цей час приготувати заливку, для якої будуть потрібні інгредієнти:
- крохмаль кукурудзяний - 3 ст.л.;
- цукрова пудра - 120 г;
- сметана 20% - 300 г;
- яйця - 2 штуки;
- ванілін - 5 г.
Фото: Заливний пиріг з черешнею (pixabay.com/pixel1)
Збити яйця, цукрову пудру змішати зі сметаною і яйцями, додати ванілін і крохмаль. Роз'ємну форму застелити пергаментом, дістати тісто з холодильника і розподілити його тонким шаром по дну форми, утворюючи бортики. Потім вилити сметанну начинку і випікати при 180 градусах близько 40-45 хвилин.
Поки пиріг у духовці, слід приготувати черешневий конфітюр. На 500 г черешні необхідно взяти 300 г цукру, 50 мл води і пару гілочок м'яти. Черешню помити, очистити від кісточок, скласти в сотейник, додати цукор і поставити на вогонь на 5 хвилин, потім додати воду і м'яту, довести до кипіння і зняти з плити. Видалити гілочки м'яти і охолодити. Коли пиріг буде готовий, дістати його з форми, залити конфітюром і посипати тертим шоколадом.
Пікантний десерт з черешні
Цей оригінальний десерт готується з черешні з додаванням алкоголю. Перший етап полягає в приготуванні сиропу. Знадобиться половина склянки води, 3 столові ложки цукру і цедра половини лимона. Всі інгредієнти змішати, додати 300г черешні без кісточок, 2 ст.л горілки, довести до кипіння на сильному вогні, зняти з плити і дати охолонути.
Фото: Десерт з черешні (pixabay.com/RitaE)
Охолоджену сметану збити міксером з 3 ст.л. цукру і 1 ч.л. кориці. Викладати десерт в креманки шарами: сметана, черешневий сироп, сметана. Зверху можна прикрасити крихтою пісочного печива або тертим шоколадом.
Що приготувати з черешні на зиму
Літо - пора заготовок на зиму, і варення з черешні порадує своїм ароматом і смаком, а також нагадає про літо в холодний вечір. Для його приготування необхідно взяти 1,5 кг ягоди, очищеної від кісточок, 1 кг цукру, 1 пакетик ваніліну, 100 мл яблучного соку, 1 ч.л. кориці. У каструлю висипати цукор і яблучний сік, коли цукор розчиниться, додати черешню з ванільним цукром.
Фото: Варення з черешні (pixabay.com/congerdesign)
Варити на повільному вогні близько 15-20 хвилин після закипання сиропу, періодично знімаючи пінку. За 10 хвилин до готовності покласти корицю. Готове варення гарячим розлити в підготовлені банки і закатати кришками для тривалого зберігання.