ua en ru

Суддя шоу МастерШеф поділилася рецептом фірмової паски

Суддя шоу МастерШеф поділилася рецептом фірмової паски Тетяна Литвинова (фото: прес-служба)

Рецепт розрахований на велику сім'ю

Суддя шоу МастерШеф на каналі СТБ Тетяна Литвинова поділилася рецептом своєї фірмової паски. Цей рецепт розрахований на велику сім'ю, але можна зменшувати пропорції вдвічі, а то і втричі.

Інгредієнти:

30 яєць = 30 жовтків + 20 білків (10 білків залишити для глазурі) ;
1 кг вершкового масла;
2 кг цукру;
500 мл сметани (краще домашніх вершків);
1 л молока;
1 кг родзинок;
700 г цукатів;
сік 1 лимона;
цедра 1 лимона і 1 апельсина;
5-6 пакетики ванільного цукру;
10 пакетиків сухих дріжджів
4-5 кг борошна вищого сорту (скільки візьме тісто).

Відео: video.rbc.ua

Приготування:

1. Закип'ятити молоко, вмішати трохи борошна до консистенції густої сметани, дати охолонути (руці має бути тепло), додати дріжджі, залишити підніматися.

2. Окремо збити жовтки з цукром і білки з цукром, все акуратно вмішати в піднялася опару, додати борошно до консистенції густої сметани, залишити підніматися.

3. Розтопити масло. Змішати його зі сметаною, соком лимона, цедрою і ваніллю. Вмішувати борошно до того стану, коли тісто стане м'яке, пухнасте, і трохи липне до рук. Не треба забивати тісто борошном! Вимішувати доведеться довго, бо тісто дуже здобне. Мінімум - півгодини.

4. Ізюм вимити і присипати борошном. Вмішати його і січені цукати в тісто. Цукати краще подрібнити в міксері. Обов'язково відразу в чашу міксера додати пару ложок борошна, інакше цукати злипнуться в кому. Якщо доведеться рубати ножем, то теж з борошном.

5. Поставити тісто в тепле місце. Має збільшитися в 2 рази, це займе годину-півтора.

6. Формочки змастити олією. З тіста сформувати гладкі грудочки, заповнювати ними формочки на третину. Якщо у вас паперові форми, то просто кладемо грудочки на дно.

7. Випікати бажано на нижньому підпалі, при температурі 150-160 С, не більше.

8. Готові паски відразу діставати з металевих форм. Якщо пасочки вийшли високі, то покласти їх на пару хвилин на чистий рушник, і покатати з боку на бік, щоб не залежався бочок.

9. Я використовую білкову глазур з лимонною кислотою, тоді глазур застигає і не кришиться. А ще я обмазую її повністю-з голови до ніг, щоб не об'їдали одну верхівку!

Відео: video.rbc.ua