Суддя шоу МастерШеф поділилася рецептом фірмової паски
Рецепт розрахований на велику сім'ю
Суддя шоу МастерШеф на каналі СТБ Тетяна Литвинова поділилася рецептом своєї фірмової паски. Цей рецепт розрахований на велику сім'ю, але можна зменшувати пропорції вдвічі, а то і втричі.
Інгредієнти:
30 яєць = 30 жовтків + 20 білків (10 білків залишити для глазурі) ;
1 кг вершкового масла;
2 кг цукру;
500 мл сметани (краще домашніх вершків);
1 л молока;
1 кг родзинок;
700 г цукатів;
сік 1 лимона;
цедра 1 лимона і 1 апельсина;
5-6 пакетики ванільного цукру;
10 пакетиків сухих дріжджів
4-5 кг борошна вищого сорту (скільки візьме тісто).
Відео: video.rbc.ua
Приготування:
1. Закип'ятити молоко, вмішати трохи борошна до консистенції густої сметани, дати охолонути (руці має бути тепло), додати дріжджі, залишити підніматися.
2. Окремо збити жовтки з цукром і білки з цукром, все акуратно вмішати в піднялася опару, додати борошно до консистенції густої сметани, залишити підніматися.
3. Розтопити масло. Змішати його зі сметаною, соком лимона, цедрою і ваніллю. Вмішувати борошно до того стану, коли тісто стане м'яке, пухнасте, і трохи липне до рук. Не треба забивати тісто борошном! Вимішувати доведеться довго, бо тісто дуже здобне. Мінімум - півгодини.
4. Ізюм вимити і присипати борошном. Вмішати його і січені цукати в тісто. Цукати краще подрібнити в міксері. Обов'язково відразу в чашу міксера додати пару ложок борошна, інакше цукати злипнуться в кому. Якщо доведеться рубати ножем, то теж з борошном.
5. Поставити тісто в тепле місце. Має збільшитися в 2 рази, це займе годину-півтора.
6. Формочки змастити олією. З тіста сформувати гладкі грудочки, заповнювати ними формочки на третину. Якщо у вас паперові форми, то просто кладемо грудочки на дно.
7. Випікати бажано на нижньому підпалі, при температурі 150-160 С, не більше.
8. Готові паски відразу діставати з металевих форм. Якщо пасочки вийшли високі, то покласти їх на пару хвилин на чистий рушник, і покатати з боку на бік, щоб не залежався бочок.
9. Я використовую білкову глазур з лимонною кислотою, тоді глазур застигає і не кришиться. А ще я обмазую її повністю-з голови до ніг, щоб не об'їдали одну верхівку!
Відео: video.rbc.ua