Українські пекарі показали хліб для схуднення
У Києві проходить конкурс любителів виробництва хліба
Своїми рецептами хліба для схуднення діляться пекарі на загальноукраїнському конкурсі закоханих в хліб, який триває у Києві.
Тісто місять за одним столом любителі і професіонали. Головна умова – нікуди не поспішати. Замість виробничих дріжджів, додають природну закваску. Одна така буханець підходить 20 годин, тоді і хліб корисний і давні традиції випікання не порушуються.
Уроки новачкам дають досвідчені кулінари: майстри української обрядової випічки та класичною французькою технологією. Тісто роблять з пшеничного, житнього та цільнозерновий борошна і тільки руками, без хлібопічок.
Пекарі кажуть, що витрати на одну хенд-мейд буханець, інгредієнти і електрику, становлять близько шести гривень, повідомляє ТСН.
"Хліб, який випікається будинку, він лежить тиждень, він не пліснявіє, там не може бути ніякої, тим більше рожевої, яка є в хлібі з хлібопекарні. Це корисно, це потрібно насамперед для своєї сім'ї", - говорить пекар-любитель Наталія Бонь