ua en ru

Пісне меню: салат з кіноа, арахісу і томатів від шеф-кухаря

Пісне меню: салат з кіноа, арахісу і томатів від шеф-кухаря Фото: Веганський рецепт від шеф-кухаря (pixabay.com)

Рецепт смачної веганської страви урізноманітнить пісне меню

З 19 лютого до 7 квітня триває Великий піст. Цей період передбачає харчування рослинними продуктами без м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.

Що і як готувати, аби раціон був різноманітним, ми поцікавились у столичних шеф-кухарів, які готують пісну їжу круглий рік – для веганів та вегетаріанців.

Салат з кіноа від Антона Ядикіна, шеф-кухаря кафе зі спеціальним веганським меню

Пісне меню: салат з кіноа, арахісу і томатів від шеф-кухаряФото: Салат з кіноа від шеф-кухаря Антона Ядикіна (прес-служба)

Інгредієнти (на 2 порції):

Арахіс – 40 грамів

Кунжут – 40 грамів

Соєвий соус – на око

Оливкова олія – 12 грамів

Кіноа відварений – 62 грамів

Імбирні цукати – 26 грамів

Томат – 200 грамів

Огірок – 110 грамів

Журавлина (сушена) – 35 грамів

Мікрогрін (паростки гороху) – 40 грамів

Льон – 4 грами

Сіль – 1 грам

Суміш 5 перців – 1 грам

Як готувати?

Для початку готуємо арахісово-кунжутну заправку. Заливаємо кунжут гарячою кип'яченою водою і даємо йому розмокнути протягом 15-20 хвилин. Воду не виливаємо, а використовуємо її як соус. Охолоджуємо оливкову олію. До кунжуту висипаємо смажений чищений арахіс, додаємо соєвий соус, оливкову олію і перебиваємо все це в блендері.

Тепер готуємо власне салат. Варимо білий кіноа до готовності. Мікрогрін використовуємо тільки гороховий. Замочуємо імбирні цукати в окропі. Нарізаємо журавлину (навпіл), а томат і огірок кубиком.

Далі змішуємо всі інгредієнти (кіноа, томат, огірок, журавлину, цукати, льон, мікрогрін), солимо і перчимо, заправляємо оливковою олією. На дно тарілки викладаємо арахісово-кунжутну заправку, на неї – салат.

Що приготувати на вечерю: оригінальні рецепти від відомого шеф-кухаря.

Сніданок із хурми та мандаринів: Асмік Гаспарян поділилася оригінальним рецептом.