ua en ru

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Які партії проходять до парламенту: рейтинг Колаж РБК-Україна

Дострокові вибори в Раду можуть відбутися 21 липня

На парламентських виборах 2019 в Україні буде обраний новий склад Верховної ради. Актуальні рейтинги партій, дані соціологічних досліджень, які політичні сили мають шанс пройти в парламент IX скликання - в матеріалі РБК-Україна.

Рейтинги партій на вибори в Раду 2019

20 травня Володимир Зеленський заявив про те, що розпускає парламент VIII скликання, у зв'язку з чим чергові вибори у Верховну раду відбудуться достроково.

Голосування пройде в липні, але на даний момент вже з'явилися рейтинги партій, які будуть брати участь у парламентських виборах.

Згідно з даними соціологічних опитувань, подолати 5% прохідний бар'єр у Верховну раду можуть 6 партій:

  • "Слуга народу"
  • "Опозиційна платформа - За Життя"
  • Блок Петра Порошенка
  • Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • "Сила і честь"
  • "Громадянська позиція".

Високі шанси потрапити в парламент нового скликання мають нові політичні сили "Слуга народу" (Володимир Зеленський), "Сила і честь" Ігор Смешко), "Громадянська позиція" (Анатолій Гриценко), лідери яких також отримали великий відсоток підтримки виборців на минулих виборах президента.

Відзначимо, на з'їзді партії "Блок Петра Порошенка" Солідарність" 24 травня було прийнято рішення про перейменування політсили. Оновлена партія екс-президента буде називатися "Європейська солідарність". За інформацією РБК-Україна, крім Порошенка до неї можуть увійти нинішній спікер Верховної ради Андрій Парубій і заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Опитування Центру Разумкова

За даними опитування Центру Разумкова за 12-17 липня, п'ятірка лідерів парламентських перегонів залишається незмінною - п'ятивідсотковий барьев долають "Слуга народу" (44,4%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,3%), "Батьківщина" ( 8,5%), "Європейська солідарність" (7,5%) і партія "Голос" (6,8%).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування групи "Рейтинг"

Згідно результату опитування, який Соціологічна група "Рейтинг" провела 13-17 липня, в Раду можуть пройти п'ять партій. Лідером, як і раніше, залишається "Слуга народу" (49,5%), на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (10,5%), третє місце у партії "Європейська солідарність" (7,7%), на четвертому місці "Батьківщина" (6,9%) і замикає п'ятірку лідерів партія "Голос" (5,9%).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування КМІС

За даними опитування КМІС, проведеного 3-13 липня, в п'ятірці лідерів парламенської гонки відбулися зміни. Так, партія "Голос" може не пройти в Раду, оскільки її підтримка становить 4%. Замість партії Святослава Вакарчука в Раду може пройти "Сила і честь" Ігоря Смешка (5,1%). Лідером рейтингу залишається "Слуга народу" (52,3%), на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (10,3%), на третьому - "Європейська солідарність" (7,9%), на четвертому - "Батьківщина" (5,8%).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування Центру Разумкова

За даними опитування, проведеного Центром Разумкова в період з 5 по 11 липня, п'ятивідсотковий бар'єр на виборах до Ради можуть подолати п'ять партій. Лідером рейтингу залишається "Слуга народу" з підтримкою 41,5% виборців. На другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (12,5%), на третьому - "Голос" (8,8%), на четвертому - "Європейська солідарність" (8,3%). Замикає п'ятірку лідерів "Батьківщина" з підтримкою 7% респондентів.

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування групи "Рейтинг"

Згідно з опитуванням групи "Рейтинг" за 6-10 липня, п'ятірка лідерів залишилася незмінною. Лідером залишається "Слуга народу" - 47%, на другому місці -
"Опозиційна платформа" - 11,6%, "Європейська солідарність" піднялася на третє місце (8,2%), "Голос" опустився з третього на четверте місце (6,6%), замикає п'ятірку лідерів "Батьківщина" - 6, 4%.

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування групи "Рейтинг"

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного з 13 по 23 червня, в п'ятірку лідерів входять "Слуга народу" - 50%, "Опозиційна платформа - За життя" - 12%, "Голос" - 8%, "Європейська солідарність" - 7%
і "Батьківщина" - 6%.

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування КМІС

За результатами опитування КМІС, яке було проведено з 25 червня по 7 липня, лідером рейтингу залишається "Слуга народу". Політсилу на виборах планують підтримати 48,5% респондентів. П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Опозиційна платформа - За життя" (14,1%), "Європейська солідарність" (9,2%) та "Батьківщина" (6,2%). Партія "Голос" опустилась у рейтингу, її підтримка не досягає 5% - за партію "Голос" - 4,4%, за партію "Сила і Честь" - 4,1%.

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування центру "Соціальний моніторинг"

Згідно з результатами спільного опитування Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг" за 28 червня - 4 липня, в парламент можуть пройти п'ять партій. Лідером рейтингу залишається "Слуга народу" (41,6%), на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (13,7%), на третьому - "Європейська солідарність" (8,5%), "Батьківщина" на четвертому - 7,7%, на п'ятому місці - "Голос" (7,5%).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування групи "Рейтинг"

За даними опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 29 червня - 3 липня, в парламент можуть пройти 5 партій. Лідером партійного рейтингу залишається "Слуга народу" з підтримкою 42,3% респондентів. Також п'ятивідсотковий бар'єр долають "Опозиційна платформа - За життя" (13,4%), "Європейська солідарність" (8,3%), "Голос" (7,2%), "Батьківщина" (7,2%).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування центру "Соціальний моніторинг"

Згідно з даними спільного опитування, яке було проведене Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг" 22-27 червня, лідером партійної гонки залишається "Слуга народу". За партію президента мають намір голосувати 43,2% респондентів. П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Опозиційна платформа - За життя" (12%), "Батьківщина" (9,4%), "Голос" (8,3%) і "Європейська солідарність" (8,2%).

Крім того, підтримка більш 1% є у партій:

"Сила і честь" - 4,1%
"Громадянська позиція" - 3,9%
"Опозиційний блок" - 2,2%
"Радикальна партія" - 2,1%
"Свобода" - 1,8%
"Українська стратегія" - 1,6%
"Самопоміч" - 1,2%

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова

Спільне опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова за 13-20 червня свідчить про те, що в Раду можуть пройти шість партій, які долають п'ятивідсотковий бар'єр.

Результати опитування:

  • "Слуга народу" - 42,7%
  • "Опозиційна платформа - За життя" - 10,5%
  • "Батьківщина" - 10,2%
  • "Європейська солідарність" - 9,8%
  • "Голос" - 6,4%
  • "Сила і честь" - 5,2%
  • "Громадянська позиція" - 4,1%
  • "Опозиційний блок" - 2,5%
  • Радикальна партія - 2%
  • "Свобода" - 1,7%
  • "Українська стратегія" - 1,6%

Опитування Соціологічної групи "Рейтинг"

Згідно з опитуванням групи "Рейтинг", яке проводилося 20-24 червня, лідером рейтингу залишається "Слуга народу" з підтримкою 45,3% респондентів. На другому місці "Опозиційна платформа - За життя" - 12,1%. П'ятивідсотковий бар'єр також долають партія "Голос" (8,4%), "Європейська солідарність" (7,2%) і "Батьківщина" (7%).

Далі йдуть:

  • "Сила і честь" - 3,4%
  • Радикальна партія - 2,5%
  • "Свобода" - 1,8%
  • "Громадянська позиція" - 1,7%
  • "Опозиційний блок" - 1,7%
  • "Українська стратегія", - 1,7%
  • "Партія Шарія" - 1,5%
  • "Самопоміч" - 0,9%
  • Аграрна партія України - 0,6%
  • "Сила людей" - 0,4%

Опитування центру "Соціальний моніторинг"

За даними опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременко 13-21 червня, лідером перегонів залишається "Слуга народу" з підтримкою 45,3% респондентів. Крім цієї політсили п'ятивідсотковий бар'єр також можуть подолати "Опозиційна платформа - За життя" - 12,1%, "Батьківщина" - 8,8%, "Європейська солідарність" - 8,4% і "Голос" - 6,8%.

Решта партій, за даними опитування, набирають таку кількість голосів:

"Громадянська позиція" - 4,5%
"Сила і честь" - 4,4%
"Радикальна партія" - 3%
"Свобода" - 1,7%
"Українська стратегія" - 1,2%
"Опозиційний блок" - 0,9%
"Самопоміч" - 0,9%
Громадянська платформа Н. Савченко - 0,5%
Аграрна партія України - 0,3%

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування Соціологічної групи "Рейтинг"

Згідно з результатами опитування, проведеного групою "Рейтинг" 8-12 червня, лідером електоральних симпатій залишається партія "Слуга народу", за яку мають намір голосувати 47,1% респондентів. П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Опозиційна платформа - За життя" (11,1%), партія "Голос" (8,1%), "Батьківщина" (7,3%) і "Європейська солідарність" (5%). Більше одного відсотка також можуть набрати такі партії:

  • "Сила і честь - 4,1%,
  • "Громадянська позиція" - 2,2%,
  • Радикальна партія - 2,1%,
  • "Свобода" - 2,1%,
  • "Українська стратегія" - 1,9%,
  • "Опозиційний блок" - 1,8%,
  • "Самопоміч" - 1,2%.

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування Соціологічної групи "Рейтинг"

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-9 червня 2019 року, лідером в рейтингу політичних партія є "Слуга народу". Політсилу підтримують 47,5% респондентів. П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Опозиційна платформа - За життя" (10,4%), "Європейська солідарність" (7,9%), "Батьківщина" (7,5%) і "Голос" (6,4%).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування КМІС

За результатами опитування КМІС, проведеного 26 травня-7 червня 2019 року серед 2021 респондента, лідером партійного рейтингу є "Слуга народу" (48,5%), на другому місці "Опозиційна платформа - За життя" (11,8%). П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Європейська солідарність" Петра Порошенка (8,1%), "Батьківщина" (7,8%) і партія Святослава Вакарчука "Голос" (5,6%).

Решта партій розмістилися в рейтингу таким чином:

  • "Сила і честь" - 3,8%,
  • "Радикальна партія" - 2,9%,
  • "Свобода" - 1,9%,
  • "Громадянська позиція" - 1,8%,
  • "Опозиційний блок" - 0,9%,
  • "Наші" - 0,7%,
  • "Відродження" - 0,6%,
  • "Самопоміч" - 0,6%,
  • "Українська стратегія" - 0,5%,
  • "Ліва опозиція" - 0,5%,
  • "Національний корпус" - 0,4%.

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування Соціологічної групи "Рейтинг"

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у період з 29 травня по 3 червня, до Верховної ради України можуть пройти п'ять політичних партій. Так, серед респондентів, які визначилися з вибором і точно голосуватимуть, 48,2% підтримують партію "Слуга народу", на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (10,7%), на третьому - партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" (7,8%), на третьому - "Батьківщина" (6,9%) і замикає п'ятірку партія Святослава Вакарчука "Голос" (5,6%).

Решта партій, згідно з опитуванням, не зможуть подолати п'ятивідсотковий бар'єр:

"Сила і честь" - 4,3%
"Громадянська позиція" - 3,0%
"Радикальна партія" - 2,4%
"Опозиційний блок" - 1,5%
"Самопоміч" - 1,4%
"Українська стратегія" - 1,3%
"Свобода" - 1,2%
Аграрна партія України - 0,8%
"Довіряй справам" - 0,4%
"Народний фронт" - 0,3%
УКРОП - 0,3%
УДАР - 0,3%

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Національний соціологічне опитування: травень 2019

Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" очолює передвиборний рейтинг. За неї готові голосувати 29,5% серед усіх опитаних (39,9% серед тих, хто точно збирається йти на вибори і визначився, кому віддати свій голос).

Друге місце в рейтингу у "Опозиційної платформи - За Життя". За партію Рабиновича, Бойко і Медведчука готові проголосувати 8,1% усіх опитаних (10,9% з невизначених).

Блок Петра Порошенка на позачергових виборах у Верховну Раду 2019 можуть підтримати 7,8% українців (10,6% серед тих, хто точно збирається голосувати).

Юлія Тимошенко йде на парламентські вибори з партією "Батьківщина", яка в рейтингу має 6,7% симпатій українців (9,1% визначилися).

Партія "Сила і честь", очолювана Ігорем Смешком, може пройти у Верховну раду IX скликання з таким відсотком голосів виборців: 3,8% серед всіх опитаних; 5,1% серед тих, хто точно буде голосувати.

Анатолій Гриценко з партією "Громадянська позиція" на парламентських виборах може набрати 3,7% (5% серед визначилися виборців).

За даними передвиборного рейтингу, від 1% до 5% підтримки українців ймовірно отримають:

  • "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" - 2,6% (3,5% серед тих, хто визначився);
  • Радикальна партія Олега Ляшка - 2,4% (3,3%);
  • Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 1,8% (2,4%);
  • Об'єднання "Самопоміч" - 1,5% (2%)
  • Партія "Голос" Святослава Вакарчука - 0,7% (0,9%).

Варто відзначити, що лідером антирейтингу став Блок Петра Порошенка "Солідарність". 43,9% опитаних українців ні в якому разі не готові віддати свій голос за цю партію.

Спільне соціологічне дослідження перед виборами у Верховну раду 2019 проводилося Центром "Соціальний моніторинг", Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременко та Соціологічною групою "Рейтинг" з 30 квітня по 10 травня у всіх областях України. Було опитано 3 тис. респондентів (похибка склала 1,1 - 1,83%).