Дієтологи назвали топ найбільш шкідливих продуктів
Стало відомо, від якої їжі варто зовсім відмовитися
Фахівці назвали топ найбільш шкідливих продуктів. Про це повідомляє zdorovoe-pitanie.by.
Чіпси і картопля фрі
Чіпси є сумішшю вуглеводів і жиру, фарбників і замінників смаку. У виробництві чіпсів часто використовується неорганічна картопля, при вирощуванні якої застосовуються пестициди та інші хімічні речовини.
Ковбасні вироби та копченості
М'ясні продукти, що пройшли обробку, - копченості, бекон, ковбаси, сосиски - знаходяться під забороною. Навіть найбільш натуральний продукт з числа ковбасних виробів складається, в основному, зі свинячих шкір і сала, хрящів і м'ясних залишків, плюс 25-30% трансгенної сої, крім того безліч консервантів і підсилювачів смаку.
Експерти рекомендують купувати натуральне м'ясо і готувати його в домашніх умовах.
Газовані напої
Популярні останнім часом напої з позначкою "лайт" з нульовою калорійністю містять цукрозамінники. В цілому, вживання солодкої газованої води може порушити обмін речовин. Крім того, велика кількість барвників може викликати сильні алергічні реакції, а вуглекислий газ підвищує кислотність шлунка, тобто викликає гастрит.
Фото: Газовані напої (pixabay.com)
Фастфуд
При виробництві таких страв використовується безліч хімічних харчових добавок і канцерогенів. Крім ожиріння та підвищення рівня цукру в крові, що було доведено в документальному фільмі "Подвійна порція" (Super Size Me), фастфуд небезпечний і для нервової системи людини. Під час дослідження Нью-Йоркського психіатричного інституту було доведено, що регулярне вживання такої їжі руйнує нервові тканини і запускає запальні процеси. Більш того, фастфуд викликає у дітей та дорослих залежність, подібну наркотичній.
Майонез
Майонез, який люди купують з прилавків магазинів, містить величезну кількість жирів і вуглеводів. Також до шкідливих відносяться кетчуп, різні соуси і заправки, які містять барвники, замінники смаків і генно-модифіковані продукти.
Шоколадні батончики, цукерки і жувальні цукерки
Шоколадні батончики - це величезна кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками.
Фото: Цукерки (freepik.com)
Алкоголь
Дегенеративні порушення в корі головного мозку, руйнування печінки, онкологія, генетичні мутації - про шкоду алкоголю для організму людини можна говорити дуже багато. Однак окрім шкоди організму, варто пам'ятати, що головна небезпека - тонка грань між "вживанням" і залежністю.
Маргарин і рафінована рослинна олія
В маргарині містяться транс-кислоти, які ушкоджують судини і можуть призвести до розвитку серцево-судинних захворювань та онкології. Також він сприяє набору зайвої ваги.
Небезпеку для здоров'я також представляє рафінована рослинна олія.
До речі, британські вчені назвали п'ять типів продуктів для гостроти розуму.