Дієтологи розповіли, чим небезпечні нітрати для організму із зелені
Найбільше нітратів міститься в зелені з супермаркету
Весну дуже багато людей називають королевою нітратів, так як саме в цей час з'являється велика кількість продуктів, що містять шкідливі компоненти, в тому числі і нітрати.
Ранні овочі і фрукти, а також зелень виглядають дуже привабливо, тому багато купують їх, незважаючи на склад і якість. Про це повідомляє Sunny7.
Нітрати використовуються для того, щоб поліпшити якість і кількість врожаю. Якщо їх використовувати мінімально, то вони вважаються нешкідливими. Але якщо їх використовувати у великих кількостях, то вони можуть завдавати великої шкоди організму.
Якщо ви отримали отруєння нітратами, то на жаль, від цього постраждає весь організм. Шкідливі компоненти вступають в реакцію з гемоглобіном в крові, і може припинятися процес надходження кисню в клітини.
Від такого процесу порушується обмін речовин, і ви можете різко почати гладшати. Також отруєння нітратами може вплинути на шлунок, нервову систему і серцево-судинну систему.
За вмістом нітратів у продуктах харчування супермаркет лідирує. Тому уважно вивчайте всі необхідні документи на товар, щоб не отруїтися нітратами.
Також варто звернути увагу на розмір овоча або фрукта і запах. Зелень, яка сильно пахне, повинна вас насторожити, тому що зазвичай вона не має яскраво вираженого аромату. Очистіть овочі від шкірки, а від зелені відріжте корені. Вимочуйте зелень у воді. Робити це потрібно 15-20 хвилин у звичайній воді.
Прийміть аскорбінову кислоту, якщо не впевнені в тому, що до складу зелені не входять нітрати. Вітамін С допоможе мінімізувати ризик.
Нагадаємо, що названий самий небезпечний овоч на полицях супермаркету.