Експерти розповіли, з чим не можна змішувати алкоголь
Деякі поєднання можуть бути дуже небезпечними
Лікарі розповіли, з чим категорично не можна вживати алкоголь. Основні позиції вони нагадали на сторінках кулінарного журналу KitchenMag.
Так, лікарі закликають не поєднувати спиртне з антибіотиками, оскільки алкоголь фактично робить антибактеріальні препарати марними з точки зору лікувального ефекту, до того ж таке поєднання підриває здоров'я печінки.
Також не можна поєднувати алкогольні напої та анальгетики, оскільки можна спровокувати важке ураження печінки.
Лікарі застерігають від поєднання спиртного з заспокійливими і снодійними препаратами. Така комбінація здатна вивести з ладу центральну нервову систему, внаслідок чого може виникнути дисфункція дихального центру мозку. А це може призвести до припинення дихання та зупинки серця.
Алкоголь не можна поєднувати з ліками, призначеними при проблемах серцево-судинної системи. В іншому випадку виникає ризик спровокувати різке падіння тиску.
Крім того, експерти не рекомендують смешиватьалкоголь з енергетичними напоями. Через це можуть виникнути спазми судин головного мозку, судоми, ураження печінки.
Закушувати алкоголь не бажано солодкої або жирною їжею.
"У поєднанні з солодким (навіть з фруктами) алкоголь засвоюється організмом набагато повільніше, що посилює його токсичну дію, особливо на печінку. З цієї ж причини не варто закушувати алкогольні напої жирною їжею", - констатували фахівці.