Як правильно фарбувати яйця без шкоди для здоров'я
Рекомендації, які допоможуть вам приготувати великодні яйця
У неділю, 8 квітня, християни відзначають велике церковне свято Великдень.
Одним з символів цього свята є крашанки, які прийнято розмальовувати.
Huffington Post склав список рекомендацій з декорування яєць, які захистять ваше здоров'я.
1. Необхідно переконатися, що ви придбали свіжі яйця. Перед тим, як варити, опустіть їх у воду. Якщо яйце свіже, воно залишиться на дні.
2. Перед тим, як готувати яйця, ретельно мийте руки. Цю процедуру необхідно виконати перед та після фарбування яєць, а також перед складанням їх у кошик.
3. Яйця, які були зварені круто, в шкаралупі можна зберігати в холодильнику 7 діб. Не варто класти яйця в морозильну камеру.
4. Ніколи не вживайте продукти, що швидко псуються (температури 4,4 º і 60º), які простояли без холодильника більше двох годин. Після бактерії починають розмножуватися з шаленою швидкістю.
5. Не фарбуйте тріснуті яйця.
6. Навіть охолоджені фарбовані яйця з тріснутою оболонкою їсти не рекомендується. Особливо якщо ви використовували не натуральні барвники.
7. Ніколи не вживайте яйця, фарбовані хімікатами, які не є харчовими барвниками, незалежно від того, чи є на них тріщини або ні.
8. Не можна їсти яйця, які пролежали без холодильника більше доби.
Нагадаємо, раніше ми писали, як у Карпатах святять продукти за давнім гуцульським звичаєм.
найнезвичайніші великодні традиції світу (відео: STYLER.rbc.ua)