Названо найбільш корисні консерви
Медики назвали консервовані продукти альтернативою свіжим
На думку фахівців, в зимовий період консервовані продукти можуть стати здоровою альтернативою свіжим. Експерти назвали консерви, в яких зберігаються всі необхідні вітаміни та інші корисні мікроелементи.
Список очолили консервовані помідори, повідомляє MedikForum.
За словами медиків, теплова обробка та консервація підсилюють оздоровчий потенціал помідорів, адже покращують засвоєння лікопіну, який міститься в них, – потужного антиоксиданту, який зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
Консервована квасоля також вважається дуже корисною. На думку фахівців, вона зберігає поживну цінність, навіть, у такому вигляді, а тому ідеальна в якості основи для вегетаріанських страв і гарніру, та чудово підходить діабетикам і є джерелом білка та клітковини.
Фахівці відзначили, що, крім квасолі, можна використовувати консервовану сочевицю.
"Квасоля - це дієтичний продукт, який покращує обмін речовин. Всі ці корисні властивості зберігає і сочевиця консервована", - розповіли медики.
В топ-список корисних консервів увійшли молюски та скумбрія.
У консервованих молюсків та скумбрії, на думку експертів, міститься багато білка і заліза, фосфору, магнію, калію і жирних кислот, які зберігають корисний ефект, навіть, після консервації.
Консервовані сардини теж увійшли в топ-лист.
"Консервовані сардини містять велику кількість вітаміну В12, який покращує роботу головного мозку", - розповіли експерти.
Вони зазначили, що слід надавати перевагу сардині в маслі, а не в томаті.
До речі, дієтологи розповіли, що варто включити в раціон у сильні морози.