Німецькі лікарі розповіли, як уникнути похмілля після свят
Фото: Похмільний синдром (StopAlcoLife.ru)
Фахівець з харчування пояснив, як уникнути тяжкості і болю в голові
Експерт Ізебелль Келлер з Німецького суспільства харчування у Бонні розповіла, як уникнути похмільного синдрому після щедрого святкового застілля.
Фахівець дала кілька важливих порад, які допоможуть уникнути тяжкості і болю в голові, нудоту і запаморочення на ранок після свята.
Келлер радить уникати прийому міцних алкогольних напоїв. Чим більше доза алкоголю, тим більше утворюється токсичних речовин, здатних зіпсувати самопочуття на тривалий термін, передає МедикФорум.
Також відмовтеся від грогу, глінтвейну, лікеру та ігристих вин. Ці напої в силу температури, високого вмісту цукру або газів можуть швидко викликати головний біль і нудоту, так як підвищують кровообіг слизової шлунка і прискорюють всмоктування алкоголю в кров.
Експерт радить пити воду періодично. Неприємні відчуття зменшить достатню кількість випитої води. Краще перед сном випити склянку чистої води з розчиненою таблеткою препарату магнію.
Ще намагайтеся вживати алкоголь після прийому жирної і білкової їжі. У наповнене такими продуктами шлунку алкоголь всмоктується повільніше, він виявиться в крові набагато пізніше.
Приймайте під час застілля і на наступний день солоні і мариновані закуски. Сіль компенсує втрати мінеральних речовин, а кислоти сприяють швидкому розкладанню алкоголю.
Крім того, після вечірки постарайтеся добре розслабитися, краще провести час в заняттях нескладними фізичними вправами: біг, лижі, велосипед і плавання. Такі заняття рекомендовані всім, хто страждає головним болем.
Раніше дієтологи розповіли про природні підбадьорливі напої.