Харчування взимку: що важливо додати в щоденний раціон

Страва з авокадо (pixabay.com/FoodieFactor)
Страва з авокадо (pixabay.com/FoodieFactor)

Поради відомого українського фахівця з харчування і фітнес-тренера

В зимовий період нашому організму необхідно підтримувати імунітет, забезпечувати правильний теплообмін і не допускати зневоднення клітин. Імунна система взимку слабшає, змінюється і обмін речовин. На сторінці Facebook консультант з харчування і фітнес-тренер Мирослава Ульяніна поділилася рекомендаціями щодо складання щоденного раціону харчування, які продукти необхідно додати, щоб не хворіти і завжди бути бадьорою і енергійною людиною.

"Поради щодо харчування в холодну пору року! Об'єктивна реальність середньостатистичного українця взимку: менше енергії, більше перебування в приміщенні, менше руху, раціон без вітамінів, регулярне бажання зігрітися", - пише Ульяніна.

Харчування взимку: що важливо додати в щоденний раціон

Фото: Мирослава Ульяніна (facebook.com/myroslava.ulianina)

Щоб виправити ситуацію, фітнес-тренер радить українцям акцентуватися на щоденної фізичної активності, дві години в день бути на свіжому повітрі, а також контролювати кількість сну.

Харчування взимку: що важливо додати в щоденний раціон

Фото: Салат з капустою і авокадо (facebook.com/myroslava.ulianina)

Що необхідно додати в меню?

1. Грубу рослинну клітковину - овочі та зелень - не менше 50% кожного прийому їжі.

2. Сезонні локальні овочі, багаті на фітонциди (капуста - біла, синя, кучерява, пекінська, брокколі, савойська), редька, буряк, топінамбур.

3. Кислі фрукти (цитрусові, ківі, журавлина).

4. Авокадо, нерафіновані рослинні олії, до 40-50 г горіхів в день ("хороші" жири (ліпіди) - це захисна терморегуляційна і енергетична функції).

Харчування взимку: що важливо додати в щоденний раціон

Скріншот поста (facebook.com/myroslava.ulianina)

Нагадаємо, Наталя Могилевська розкрила секрет схуднення.

Читайте також
On Top