Харчування взимку: що важливо додати в щоденний раціон
Поради відомого українського фахівця з харчування і фітнес-тренера
В зимовий період нашому організму необхідно підтримувати імунітет, забезпечувати правильний теплообмін і не допускати зневоднення клітин. Імунна система взимку слабшає, змінюється і обмін речовин. На сторінці Facebook консультант з харчування і фітнес-тренер Мирослава Ульяніна поділилася рекомендаціями щодо складання щоденного раціону харчування, які продукти необхідно додати, щоб не хворіти і завжди бути бадьорою і енергійною людиною.
"Поради щодо харчування в холодну пору року! Об'єктивна реальність середньостатистичного українця взимку: менше енергії, більше перебування в приміщенні, менше руху, раціон без вітамінів, регулярне бажання зігрітися", - пише Ульяніна.
Фото: Мирослава Ульяніна (facebook.com/myroslava.ulianina)
Щоб виправити ситуацію, фітнес-тренер радить українцям акцентуватися на щоденної фізичної активності, дві години в день бути на свіжому повітрі, а також контролювати кількість сну.
Фото: Салат з капустою і авокадо (facebook.com/myroslava.ulianina)
Що необхідно додати в меню?
1. Грубу рослинну клітковину - овочі та зелень - не менше 50% кожного прийому їжі.
2. Сезонні локальні овочі, багаті на фітонциди (капуста - біла, синя, кучерява, пекінська, брокколі, савойська), редька, буряк, топінамбур.
3. Кислі фрукти (цитрусові, ківі, журавлина).
4. Авокадо, нерафіновані рослинні олії, до 40-50 г горіхів в день ("хороші" жири (ліпіди) - це захисна терморегуляційна і енергетична функції).
Скріншот поста (facebook.com/myroslava.ulianina)
Нагадаємо, Наталя Могилевська розкрила секрет схуднення.