Яскраві та корисні: названо топ-5 продуктів для листопада

STYLERЗдоров'я        05.11.2016 - 11:28
Дієтолог розповіла, що з'їсти, щоб не хворіти Дієтологи назвали топ-5 продуктів, що прискорюють старіння
Фото: Морквяний фреш - корисний напій для ранку (prodpolza.ru)
Фото: Морквяний фреш - корисний напій для ранку (prodpolza.ru)

Список корисних і вітамінних продуктів харчування очолює брюссельська капуста

У листопаді дозрівають овочі і ягоди, які дуже корисно вживати саме зараз, пише HeadInsider. Вони здатні підтримати імунітет і підготувати організм до настання зимових холодів.

Брюссельська капуста

Саме в листопаді з суцвіть цієї капусти йде властива їм гіркота. До того ж вона просто нашпигована вітамінами і мікроелементами.

Моркву

Моркву збирають з полів пізно, і вона зберігається досить довго і добре. Крім каротину (вітамін А), добова доза якого міститься у двох середніх корінцях, морква багата калієм. Вчені стверджують, що регулярне вживання моркви в їжу знижує ризик виникнення інсульту на 70%. Вживати моркву можна як в сирому вигляді, так і у складі салатів з додаванням меду, волоських горіхів або селери.

Лук-порей

До листопада пагони цибулі-порею набувають світло-зелений колір і особливо пекучий смак. Це означає, що концентрація активних речовин зросла до максимальної позначки.

Цибуля ріпчаста

Осінній цибулю набагато корисніше річного. У цьому сезоні він має темну, товсту шкірку і добре підходить для смаження та додавання до м'ясних і овочевих страв.

Журавлина

Багата антиоксидантами і вітаміном С журавлина дозріває саме в листопаді. Вона дивно універсальна – свіжа або трохи подмороженная ягода стане прекрасною основою для соусів до м'яса, підлив і настоянок. Адже не дарма саме журавлинний соус подається в США до індички на День подяки.

Нагадаємо, раніше вченими були названі вітаміни, які потрібні людині восени.

On Top