Стало відомо, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі
На замороженому м'ясі через розігрів в мікрохвильовці розмножуються бактерії
Фахівці розповіли, що деякі повторно розігріті продукти в мікрохвильовій печі можуть повністю втратити корисні властивості та, навіть, стати шкідливими для людського організму. Експерти назвали список продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі, передає "24 канал".
1. Заморожене м'ясо
Під час розморожування м'ясо занадто сильно нагрівається по краях, і через деякий час воно виглядає вже приготованим. При цьому всередині воно все ще залишається замороженим. Через нерівномірний розподіл тепла бактерії починають розмножуватися. Згодом, після попадання в організм вони можуть стати причиною різних розладів шлунка.
2. Яйця
Існує чимало рецептів різних страв з яєць, які можна приготувати в мікрохвильовій печі. Однак при нагріванні білок змінює свої властивості та може принести шкоду шлунку. Яйця у шкаралупі, та, навіть, варені яйця, при впливі температури в мікрохвильовці просто вибухнуть.
3. Зелені салати та шпинат
Зелень не можна підігрівати. Вона втрачає форму, стає зів'ялою, та, відповідно, несмачною, втрачаючи при цьому свій запас вітамінів. Нітрати, які є в зеленому салаті, під дією тепла перетворюються на шкідливі речовини, які, потрапляючи в шлунок, можуть призвести до харчового отруєння.
4. Курка
Решту курки краще з'їсти холодною, - зробити салат або сендвіч, але не розігрівати в мікрохвильовій печі. Під час повторного розігріву структура білка значно змінюється, і страва стає шкідливою для організму. Якщо все-таки розігріти курку необхідно, то потрібно зробити це на низькій температурі.
5. Гриби
Як і в курячому м'ясі, в грибах досить велика кількість білків, через що не варто їх повторно розігрівати в мікрохвильовій печі. Гриби треба їсти відразу після приготування. Якщо виникає необхідність, то корисніше розігріти їх в духовці або на плиті.
6. Кисломолочні продукти
Бактерії, завдяки яким ці продукти такі корисні, не витримують температур мікрохвильовій печі. Також ці продукти "згортаються". Щоб не пити кефір або йогурти холодними, краще просто дістати їх з холодильника на півгодини.
7. Мед
Після довгого зберігання мед може кристалізуватися і стати дуже густим, що є абсолютно нормальною реакцією і показником натуральності цього продукту. Однак багатьом подобається розігрівати мед в мікрохвильовій печі, щоб повернути йому колишні властивості, а робити цього не можна. Температура руйнує всі корисні елементи цього продукту. Краще скористатися водяною лазнею та не нагрівати мед більше, ніж на 40 градусів. Таким чином збережуться всі вітаміни і не буде шкоди для організму.
До речі, вчені знайшли несподіване джерело смертельної шкоди в фаст-фуді.