Вчені розповіли, які продукти покращують пам'ять та увагу
Люди, що вживають молочні продукти, мають хорошу пам'ять
Австралійські вчені довели, що люди, які щодня включають в свій раціон молочні і кисломолочні продукти, що покращують когнітивні функції головного мозку – увага, мислення, пам'ять, психомоторну координацію, мова, орієнтацію і планування.Про це повідомляє Liza.
В експерименті брали участь понад 900 добровольців і протестували їх когнітивні здібності. Виявилося, що люди, рідко вживають молочні продукти або зовсім відмовилися від них, показали гірші результати.
Раніше було встановлено, що молочні продукти відіграють значну роль у зниженні ваги і знижують ризик розвитку гіпертонії і діабету.
Тепер серед причин, за якими фахівці рекомендують включати в щоденний раціон молочні продукти, називають підтримання на належному рівні когнітивних функцій мозку.
Нагадаємо, дієтологи назвали продукти, які небезпечні для травлення.