ua en ru

Вчені заявили, що три порції шоколаду в тиждень можуть вберегти від інсульту

Вчені заявили, що три порції шоколаду в тиждень можуть вберегти від інсульту Фото: Шоколад (pixabay.com/AlexanderStein)

Стало відомо, наскільки корисно вживання солодкого

Дослідження американських вчених з Гарварду показало, що вживання солодощів три рази на тиждень знижує ризик інсульту. Фахівці з'ясували, що вживання невеликої кількості шоколаду зменшує небезпека розвитку аритмії серця.

Люди, які вживали шоколад кілька разів на тиждень, значно рідше стикалися з миготливою аритмією, яка істотно збільшує ризик інсульту.

У тих, хто вживав від двох до шести порцій солодкого на тиждень, ризик розвитку миготливої аритмії зменшувався на 20% порівняно з тими, хто їв солодке не частіше одного разу на місяць.

Варто відзначити, що аритмією серця в світі страждає понад 33 мільйонів людей.

На думку експертів, що містяться в какао-бобах флавоноли забезпечують здорове функціонування кровоносних судин. На цей раз вчені виявили істотний зв'язок між споживанням шоколаду і зниженням ризику аритмії серця, що дозволяє припустити, що навіть невелика кількість шоколаду надає позитивний ефект на здоров'я серцево-судинної системи.

Миготлива аритмія викликається нерегулярним і часто надто швидким серцебиттям і зустрічається частіше у людей похилого віку, при цьому у чоловіків частіше, ніж у жінок. Миготлива аритмія викликає запаморочення, задишку і швидку втому. Іноді вона розвивається у людини без видимих ознак. Крім інсульту миготлива аритмія також збільшує ризик розвитку серцевої недостатності, зниження когнітивної діяльності мозку, старечого слабоумства й ризик смерті.

До речі, британські вчені назвали п'ять типів продуктів для гостроти розуму.