ua en ru

2016 рік став найспекотнішим

2016 рік став найспекотнішим Фото: Третій рік поспіль встановлюється температурний рекорд поверхні Землі

Глобальне потепління дає про себе знати

2016 рік став найспекотнішим в історії, і, судячи з усього, температура продовжить бити рекорди. Науковці, у свою чергу, вважають причиною номер один збільшення концентрації вуглекислого газу.

Остаточні дані підтвердили метеобюро Великобританії, NASA і Національна адміністрація з проблем океану і атмосфери США (NOAA): з'ясувалося, що 16 з 17 найбільш спекотних років в історії припали на цей вік.

Середня температура поверхні Землі за цей період була майже на градус вище, ніж в середньому в середині минулого століття. При цьому третій рік поспіль встановлюється температурний рекорд поверхні Землі.

Як говориться в доповіді NASA і Національного управління океанографії і атмосферних досліджень США, температура поверхні Землі в 2016 році була найвищою з початку ведення записів у 1880 році. Крім того, вісім з 12 місяців минулого року стали рекордсменами по температурі.

Середня температура земної поверхні в 2016 році була на 0,99 градуси Цельсія тепліше, ніж середній аналогічний показник, зафіксований в середині ХХ століття. З кінця ХІХ століття середня температура поверхні Землі збільшилася на 1,1 градуса, відзначають автори доповіді.

Нагадаємо, NASA назвало вересень найтеплішим за останні 136 років.