Британські вчені назвали п'ять типів продуктів для гостроти розуму
Вони допоможуть запобігти втомі, забудькуватості і неуважності
Британський дієтолог Антоніа Маґор описує п'ять типів продуктів харчування, корисних для кращої роботи мозку, повідомляє портал Byrdie. Вони допоможуть запобігти втомі, забудькуватості і неуважності.
Щоб запобігти не тільки можливій "каші в голові", але і передчасному старінню мозку, важливо вживати їжу, багату на Омега-3 жирні кислоти. Кращим варіантом такої їжі є жирна риба: анчоуси, лосось, тунець, макрель, сардини, оселедець, форель і так далі. Також Омега-3 можна отримувати з рослинних продуктів: горіхів, бобів, авокадо, рапсової олії, насіння льону.
На початку дня, який обіцяє бути насиченим і напруженим (у багатьох такі дні - щодня), важливо вживати білок. Білки підвищують рівень серотоніну і дофаміну, які сприяють ясності розуму і кращій пам'яті. Тому на сніданок варто їсти яйця, йогурт, горіхи, насіння, м'ясо, рибу, тофу, квасолю і боби.
Вітаміни групи B корисні як для тіла, так і для розуму. Вживання продуктів з вітамінами B дозволяє отримати енергію для вирішення складних розумових завдань протягом дня. Знайти вітамін B можна в шпинаті, бобових, яйцях, цільнозерновому хлібі, молоці й зелених овочах.
Темний шоколад містить активні флавоноли какао - тип антиоксидантів, який покращує кровообіг, що приносить більше кисню в мозок, підвищує настрій і покращує когнітивні здібності. Какао також містить невелику кількість натурального кофеїну, який дає мозку енергію і запобігає втомі. На додачу до всього, темний шоколад сприяє виробленню дофаміну - гормону щастя.
Стрес та інші емоції впливають на шлунково-кишковий тракт. Однак дослідження показують, що відбувається і навпаки: мікробіом кишечника впливає на виробництво нейромедіаторних гормонів, в тому числі і серотоніну. Тому для здоров'я мозку і хороших емоцій важливі пробіотики. Вони містяться в квашеній капусті, кефірі, сирі, тофу, соєвому соусі і так далі.
Нагадаємо, що жителям Криму пропонують поласувати шоколадками з небезпечною начинкою.