ua en ru

Володимир Гришко розповів, що їсть жаб

Володимир Гришко розповів, що їсть жаб Фото: Володимир Гришко (Прес-служба)

Відомий український тенор розповів про своє незвичайне життя в Китаї

Соліст Метрополітен-Опера Володимир Гришко зараз перебуває на гастролях у Піднебесній, з концертною програмою "Ти - моя мелодія", яка присвячена 75-річчю Мусліма Магомаєва.

Українці зможуть насолодитися концертом вже у жовтні в Києві в залі Національної опери України. Артист поділився враженнями про пригоди, які з ним відбуваються в Китаї.

Ледве прилетівши в цю країну, Володимир Гришко відчув щире здивування, коли дізнався, що пісні Мусліма Магомаєва знає і пам'ятає старше покоління китайців, а багато хітів переведено на місцеву мову. Побачивши такий ажіотаж, організатори туру поставили перед Гришком непросте завдання: вивчити мову, щоб виконувати пісні на концертах на китайському.

"Обов'язковою умовою мого контракту є елементарні знання - на рівні спілкування китайською мовою з публікою. Англійською тут майже ніхто не розмовляє, тому займаюся з місцевими педагогами, активно вивчаю мову. Організатори попросили заспівати кілька пісень з репертуару Мусліма Магомаєва китайською. В свою чергу я запропонував, щоб у концертну програму також були включені відомі українські пісні: "Дивлюсь я на небо...", "Чорні брови", - розповів Гришко.

Володимир Гришко розповів, що їсть жаб

Фото: Володимир Гришко (Прес-служба)

"Китай - чемпіон по пробках, навіть Нью-Йорк в цьому плані відпочиває. Автомобіль - не варіант, з одного міста до іншого можна добиратися цілий день, тому я знайшов рішення і придбав японський високошвидкісний мопед, тепер ганяю між машинами, як мільйони китайців", - каже Володимир.

Незвичайної для артиста стала і місцева кухня.

"Їжа тут дуже своєрідна і різноманітна, дуже часто навіть неможливо перекласти назву на англійську мову: це морські черв'яки, чиїсь морські вуха або слина дикої птиці... Я волію не знати, що я їм. Тарганів і глистів, сподіваюся, ще не пробував. Але особливо хочу відзначити жаб, вони тут смачніші, ніж у Парижі. Секретом їх приготування зі мною поділився відомий китайський співак. Жаб тут можна купити у звичайному супермаркеті або на рибному ринку, їх вартість доступна всім китайцям. Також дуже легкий у приготуванні лобстер. У Києві я таке не їм - ціна зашкалює, а тут він не дорожче звичайної морської риби. На Великдень сам його приготував, чим порадував своїх китайських і білоруських гостей", - зізнався Гришко

Нагадаємо, що концерт Володимира Гришка "Ти – моя мелодія" відбудеться в Києві 27 жовтня у Національній опері України. Це буде вечір, наповнений високим мистецтвом, неперевершеним вокалом, спілкуванням і, звичайно, прекрасними, незабутніми піснями Мусліма Магомаєва, які виконає Маестро в супроводі симфонічного оркестру!

До речі, у Київ приїде один Стінга, Джо Кокера і Лучано Паваротті.