10 ідей для смачного сніданку

STYLER Їжа 11.08.2015 - 16:42
Чізкейк тільки здається складним в приготуванні Чізкейк тільки здається складним в приготуванні

Ми простудіювали блоги відомих кулінарів і шеф-кухарів і вибрали 10 простих і корисних рецептів, приготування яких не відніме у вас багато часу

Сніданок - найважливіший прийом їжі, який дає необхідну енергію організму і задає тон на весь день. На жаль, сучасний ритм життя диктує нам свої правила гри: в гонитві за професійної та особистої ефективністю ми часто нехтуємо самим головним - своїм здоров'ям. Щоб приготувати смачний і корисний сніданок не потрібно простоювати біля плити годинами. Досить і 30 хвилин.

Грінки з яйцем і сиром

хліб - 6 шматочків
яйця - 2 штук
олія для обсмажування
тертий сир -2 ст. ложки
Треба сказати, що всі інгредієнти розраховані на око. Немає універсальних пропорцій. Ви можете в яйця додати трохи молока, якщо у вас мало яєць, або хліб суховатий. Можна додати і свіжої зелені, і лука. Загалом, фантазуйте.

Процес приготування досить простий. Змішуємо яйця в мисці. Солимо, перчимо. Додаємо за бажанням цибулю або зелень. Ріжемо хліб - шматочки повинні бути середньої товщини. Занадто маленькі можуть розвалитися, а великі просто будуть смачним шматком хліба. потім в яйці і смажимо з двох сторін до красивої золотистої скоринки. В кінці посипаємо гарячі грінки сиром і ставимо в мікрохвильовку, щоб той трохи розплавився. перед подачею посипте зеленню. Приємного апетиту!

Омлет - рулет

2 яйця,
2 ст л молока,
дрібно тертий сир,
дрібно порізана ковбаска і зелень.

Добре збовтати яйця з молоком і вилити на розігріту сковороду. Зменшити трохи вогонь і накрити кришкою на пару хвилин. Викласти сир, ковбасу і зелень, зверху ще трохи сиру, згорнути за допомогою лопаток омлет в рулет і залишити швом вниз на сковороді на хвилинку.
Рулет готовий.

Сирний чізкейк

500гр. сиру
200гр. печива
120гр. вершкового масла
1/2ст. цукру
2ст.л. цукрової пудри
2 яйця
100гр. кокосової стружки
100гр. сметани
3ст.л. молока

1. Приготувати форму для випікання чізкейку: змастити маслом, вистелити папером для ви-печі. Розігріти духовку до 170°.
2. Печиво для чізкейку подрібнити в крихту, змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриману суміш викласти у форму і добре утрамбувати.
3. Мак перемолоти в кавомолці, змішати з молоком і цукровою пудрою. Викласти у форму на шар печива.
4. Сир для чізкейку збити в блендері з цукром, яйцями і сметаною. Одержаний сирний крем вилити у форму на макову суміш.
5. Поставити форму в духовку і випікати чізкейк близько години. Під форму помістити деко з водою.
6.Готовий чізкейк з сиру залишити остигати у вимкненій духовці з відчиненими дверцятами.
7.Остиглий десерт поставити на кілька годин у холодильник.

Бананове ранок

Банан 2 шт.
Йогурт 300 мл Бажано використовувати без добавок.
Мед 2 ст. л.
Вода холодна 100 мл
Фенхель, маленька щіпка

Змішати в блендері банани, мед і йогурт. Додати воду і змішати ще раз. Перелити в стакан, а зверху посипати фенхелем і прикрасити шматочками банана або листям м'яти. Цей сніданок вийде не менш смачним і корисним, якщо банани замінити іншим фруктом, наприклад полуницею.

Французькі тости з малиновим варенням

8 скибочок здобної булочки
4 яйця
100 мл молока
25 г вершкового масла
300 г замороженої малини, розморозити (можна і свіжою, буде ще смачніше)
малинове варення, щоб прикрасити

Покладіть скибочки булочки у велику глибоку тарілку, збийте яйця і молоко і полийте булочки. Залиште, щоб все просякло, принаймні, на півгодини (це можна зробити напередодні ввечері і зберігати в холодильнику).

Нагріти олію у великій сковороді і обсмажити булочки, шматочок або два одночасно, протягом 2 хвилин з кожного боку або до золотистого кольору.

Наріжте скибочками навпіл і розкласти на блюді. Прикрасьте малиною. Подавати з малиновим варенням.

Ванільні сирники з родзинками

450 гр домашній сир
2 яйця
1/2 ч. л сіль
3 ст. л цукор
1 ч. л ванільний цукор
100 гр борошно
1 ч. л розпушувач
1/2 ст ізюм темний
Рослинна олія по потребі

Замочити в гарячій воді ізюм на 10 хвилин,промити холодною водою і відкинути на сито.

Сир розім'яти виделкою.Додати яйця,сіль і цукор,ванільний цукор,родзинки.Перемішати.Змішати борошно з розпушувачем і просіяти в миску з сирною масою,перемішати.На робочу поверхню насипати борошна приблизно 1/3 ст. Руками сформувати з сирної маси круглі сирники і «обваляти» їх у борошні.Розжарити рослинну олію ,зменшити вогонь до середнього і посмажити з двох боків до рум'яного кольору.Покласти сирники на паперовий рушник.Подавати зі сметаною ,згущеним молоком або з улюбленим варенням.Смачні сирники і в гарячому, і в холодному вигляді.

Грінки з овочами

60 г хліба пшеничного 75 г молока
1/4 яйця
75г цукру
15 г масла вершкового
30 г сметани
75 г капусти білокачанної
50 г моркви
50 г кабачків
50 г яблук
салат листовий
кріп

Хліб розрізати на 2 шматочки, вмочити в 50 г молока, змішаного з цукром і яйцями, і викласти в пароварку. Одночасно капусту і очищені кабачки нашаткувати і тушкувати з 25 г молока і 10 г масла. Окремо гасити дрібно нарізану моркву. Готові овочі змішати з нашаткованими яблуками, дрібно нарубаним салатом і кропом, розкласти на грінки, зверху розрівняти, збризнути маслом. Подавати грінки до столу зі сметаною.

Тортілья з шинкою і картопляними чіпсами

12 великих яєць
125 грам картопляних чіпсів, злегка роздавлених
¼ Чашки оливкової олії
0,5 кг шинки, нарізати кубиками
3 великих зелених цибулі, нарізаного

Це дуже простий і, головне, швидкий рецепт. Для початку нам треба розігріти плиту сильніше. У великій мисці збити яйця. Додати картопляні чіпси і перемішуючи зламати їх в пюре. У великій жаростійкої сковороді розігрійте оливкову олію. Додати нарізані кубиками шинку і зелену цибулю, смажити на сильному вогні протягом 1 хвилини. Додайте яйця і смажте, поки не з'явиться скориночка на боках. Це займе не більше 3 хвилин. Смажити тортилью потрібно до тих пір, поки верх не зарум'яниться, і яйця не будуть золотистого кольору. Коржі викладіть на тарілку, розріжте на часточки. Прикрасити її можна свіжою зеленню, шматочками улюбленого сиру, або овочами. Тут все впирається тільки в можливості вашої фантазії. Тортилья готова, можна подавати.

Яйце в гнізді з бекону

4 яйця
8 скибочок бекону (або шинки)
4 ст. л. бринзи або фети
1/2 склянки печериць
1 ч. л. вершкового масла
8 скибочок салямі
сіль, перець за смаком
листочки розмарину для прикраси

На дно формочки викладіть 2 шматка салямі. Духовку нагрійте до 180 градусів. У сковороді на вершковому маслі обсмажте гриби близько 2 хвилин, посоліть і поперчіть. Викладіть трохи грибів. Загорніть бекон (2 шматка) по формочці. Покладіть трохи сиру.Розбийте яйце. Посоліть і поперчіть. Випікайте 25-30 хвилин до готовності яєць. Готову страву подавайте разом зі свіжим хлібом або гарячими тостами в якості сніданку.

Печена картопля з сиром

2 великих картоплини
100 р олії
100 г пармезану
рослинна олія
60 мл густих вершків
60 г твердого сиру
сіль

Беремо 2 картоплини, ретельно миємо. Робимо розрізи, але не до кінця. Нарізаємо пармезан і масло шматочками, і вкладаємо в картоплю чергуючи. Ставимо картоплю в духовку розігріту до 200 С на 45 хвилин. Потім виймаємо і поливаємо вершками. Після чого посипаємо тертим твердим сиром і відправляємо ще на 15 хвилин у духовку.

Приємного апетиту!