Ананас по-гавайськи з кисло-солодким соусом: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)
Блюдо цілком може претендувати на "звання головного" вашого святкового столу
За словами переможниці шостого сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян, колись вона організовувала вечірку в гавайському стилі. І знайшла в інтернеті досить екзотичний рецепт страви – ананас по-гавайськи.
Інгредієнти для начинки ананаса по-гавайськи:
- ананас — 1шт.
- лимон — 1 шт.
- куряча грудка — 250 г
- креветки (розморожені, неочищені) — 200 г
- яйця — 2 шт.
- арахіс (сирий, в оболонці, замочений) — 200 г
- родзинки — 50 г
- цибуля — 2 шт.
- часник — 2 зубчики
- імбир мелений — 3 г
- каррі — 2 г
- сіль — 25 г
- чорний мелений перець — 3 г
- рослинне масло — 40 мл
Інгредієнти для кетчупу:
- томатна паста — 60 г
- вода — 100 мл
- сіль — 3 г
- цукор — 3 г
- чорний мелений перець — 3 г
- кориця мелена — 3 г
- гвоздика — 1 шт.
Інгредієнти для соусу:
- цибуля — 2 шт.
- часник — 4 зубчики
- корінь імбиру — 5 см
- цукор — 50 г
- чорний мелений перець — 3 г
- оливкова олія — 40 мл
- соєвий соус — 40 мл
- біле сухе вино — 40 мл
- яблучний оцет (6%) — 20 мл
- ананасовий сік — 125 мл
- кетчуп — 40 мл
Покроковий спосіб приготування ананаса по-гавайськи з кисло-солодким соусом (відео: YouTube/Все буде смачно)
Ананас по-гавайськи з кисло-солодким соусом, спосіб приготування:
Замочений у воді сирий арахіс знову залийте водою, додайте сіль, варіть до 4 годин. Готовий арахіс відкиньте на сито.
Розморожені неочищені креветки залийте водою, посоліть, поперчіть, додайте сік лимона і варіть на середньому вогні 5 хв. Дістаньте з води і дайте охолонути. Потім очистіть від панцира, залишаючи неочищеними хвостики.
Ананас розрізати навпіл, обережно вийміть м'якоть, не пошкоджуючи стінки. Половину м'якоті перетріть через сито — це для соусу, другу половину — поріжте кубиками для начинки.
Для кетчупу — змішайте томатну пасту, окріп, сіль, цукор, чорний мелений перець, мелену корицю і гвоздику. Перемішайте.
Обсмажте в оливковій олії кубики цибулі і імбиру, а також подрібнений часник. Перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
В сотейнику змішайте сік з перетертої м'якоттю ананаса, соєвий соус, біле сухе вино, яблучний оцет, приготований кетчуп, цукор, обсмажені овочі. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин до загустіння. Готовий соус перебити блендером і дайте охолонути.
Для начинки — обсмажте в олії протягом 30 сек. неочищений часник, пропущений лезом ножа. Дістаньте його, а в сковороду покладіть порізане кубиками куряче філе. Смажте 5 хвилин, потім відсуньте на одну половину сковорідки.
На іншу половину — вилийте збиті яйця. Перемішуйте, поки вони не вхопляться шматочками. Потім з'єднайте з курятиною. А також додайте порізану кубиком м'якоть ананаса, подрібнену зелену цибулю, замочений у воді ізюм, креветки, мелений імбир, каррі, чорний мелений перець, сіль і відварений арахіс. Смажте 4 хв.
На деко з пергаментом викладіть половинки ананаса, поглиблення покладіть начинку. Хвостики ананаса оберніть фольгою, запікайте 15 хв. при температурі 200°С.