ua en ru

Ананас по-гавайськи з кисло-солодким соусом: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)

Ананас по-гавайськи з кисло-солодким соусом: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео) Рецепт з ананаса по-гавайськи з кисло-солодким соусом (фото: pixabay/stevepb)

Блюдо цілком може претендувати на "звання головного" вашого святкового столу

За словами переможниці шостого сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян, колись вона організовувала вечірку в гавайському стилі. І знайшла в інтернеті досить екзотичний рецепт страви – ананас по-гавайськи.

Інгредієнти для начинки ананаса по-гавайськи:

  • ананас — 1шт.
  • лимон — 1 шт.
  • куряча грудка — 250 г
  • креветки (розморожені, неочищені) — 200 г
  • яйця — 2 шт.
  • арахіс (сирий, в оболонці, замочений) — 200 г
  • родзинки — 50 г
  • цибуля — 2 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • імбир мелений — 3 г
  • каррі — 2 г
  • сіль — 25 г
  • чорний мелений перець — 3 г
  • рослинне масло — 40 мл

Інгредієнти для кетчупу:

  • томатна паста — 60 г
  • вода — 100 мл
  • сіль — 3 г
  • цукор — 3 г
  • чорний мелений перець — 3 г
  • кориця мелена — 3 г
  • гвоздика — 1 шт.

Інгредієнти для соусу:

  • цибуля — 2 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • корінь імбиру — 5 см
  • цукор — 50 г
  • чорний мелений перець — 3 г
  • оливкова олія — 40 мл
  • соєвий соус — 40 мл
  • біле сухе вино — 40 мл
  • яблучний оцет (6%) — 20 мл
  • ананасовий сік — 125 мл
  • кетчуп — 40 мл

Покроковий спосіб приготування ананаса по-гавайськи з кисло-солодким соусом (відео: YouTube/Все буде смачно)

Ананас по-гавайськи з кисло-солодким соусом, спосіб приготування:

Замочений у воді сирий арахіс знову залийте водою, додайте сіль, варіть до 4 годин. Готовий арахіс відкиньте на сито.

Розморожені неочищені креветки залийте водою, посоліть, поперчіть, додайте сік лимона і варіть на середньому вогні 5 хв. Дістаньте з води і дайте охолонути. Потім очистіть від панцира, залишаючи неочищеними хвостики.

Ананас розрізати навпіл, обережно вийміть м'якоть, не пошкоджуючи стінки. Половину м'якоті перетріть через сито — це для соусу, другу половину — поріжте кубиками для начинки.

Для кетчупу — змішайте томатну пасту, окріп, сіль, цукор, чорний мелений перець, мелену корицю і гвоздику. Перемішайте.

Обсмажте в оливковій олії кубики цибулі і імбиру, а також подрібнений часник. Перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

В сотейнику змішайте сік з перетертої м'якоттю ананаса, соєвий соус, біле сухе вино, яблучний оцет, приготований кетчуп, цукор, обсмажені овочі. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин до загустіння. Готовий соус перебити блендером і дайте охолонути.

Для начинки — обсмажте в олії протягом 30 сек. неочищений часник, пропущений лезом ножа. Дістаньте його, а в сковороду покладіть порізане кубиками куряче філе. Смажте 5 хвилин, потім відсуньте на одну половину сковорідки.

На іншу половину — вилийте збиті яйця. Перемішуйте, поки вони не вхопляться шматочками. Потім з'єднайте з курятиною. А також додайте порізану кубиком м'якоть ананаса, подрібнену зелену цибулю, замочений у воді ізюм, креветки, мелений імбир, каррі, чорний мелений перець, сіль і відварений арахіс. Смажте 4 хв.

На деко з пергаментом викладіть половинки ананаса, поглиблення покладіть начинку. Хвостики ананаса оберніть фольгою, запікайте 15 хв. при температурі 200°С.