Азербайджанський суп Бозбаш з фруктами: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)
Суп Бозбаш (фото: instagram.com/a_knutarev)
Переможниця шостого сезону кулінарного шоу МайстерШеф поділилася досить незвичайним рецептом кавказької страви Бозбаш, до складу якого входять навіть фрукти!
"Це суп-бульйон з баранини, де крім баранини додають нут, овочі і фрукти. В Азербайджані є кілька видів цього супу – у нього додають аличу і чорнослив",- розповідає Асмік Гаспарян.
Страва Бозбаш особливо поширена на Кавказі, це так званий заправний суп на основі бульйону з баранини.
Суп Бозбаш (фото: instagram.com/missis_ais)
Бозбаш з реберцями (фото: instagram.com/dinara_1387)
Для приготування супу Бозбаш вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Баранячі реберця 1,5 кг
- Нут 150 г
- Морква 2 шт.
- Яблука кислих сортів 2 шт.
- Томати у власному соку 5 шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Часник 5 зубчиків
- Кінза 5 гілочок
- Сіль 30 г
- Зіра 12 г
- Чорний перець горошком 15 шт.
- Хмелі-сунелі 13 г
- Коріандр 6 г
- Вода 3 л
Покроковий рецепт приготування азербайджанського супу Бозбаш за рецептом Асмік Гаспарян:
Відео: youtube.com/Все буде смачно
- Баранячі реберця розріжте поперек на 2 ребра. Залийте водою. Відваріть на повільному вогні протягом 1,5 години разом з попередньо замоченим у воді нутом і сіллю.
- Потім додайте нарізані кільцями моркву, скибочки яблук і цілий перець чилі. Проваріть 15 хв. Після цього додайте кубики болгарського перцю і подрібнені томати у власному соку.
- Розітріть в ступці зіру, насіння коріандру і чорний перець горошком. Додайте в суп. Додайте хмелі-сунелі і нарізану півкільцями цибулю. Перемішайте і проваріть ще 2 хв. При подачі посипте суп подрібненою кінзою і часником.
Місця для пікніків у Києві на травневі свята (відео: STYLER.rbc.ua)
В яких місцях України найкраще провести травневі свята (відео: STYLER.rbc.ua)