Фірмовий рецепт паски від переможниці шоу МастерШеф 6
Тісто для паски потрібно буде довго вимішувати
Пасха 2018 випадає на 8 квітня. Цей світле свято в пам'ять про диво воскресіння Сина Божого відзначається християнами всього світу протягом багатьох століть. Традиції Великодня передаються з покоління в покоління, багато з них дотримуються і в наш час.
Великдень прийнято проводити в колі близьких людей. За святковий стіл сідають відразу після служби. Під час великоднього сніданку їдять освячені паски, сирну паску, яйця і п'ють червоне вино.
Рецептом паски поділилася і переможниця кулінарного шоу МастерШеф 6 Асмік Гаспарян.
Рецепт паски (фото: Асмік Гаспарян)
Склад паски:
- Борошно – 3 склянки
- Жовтки – 9 шт.
- Дріжджі сухі – 22 г
- Молоко – 600 мл
- Цукор – 250 г
- Ізюм – 100 г
- Цукати – 50 г
- Ром – 30 мл
- Цедра апельсина - 1 ст. л.
- Куркума - 1 ч. л.
Покроковий рецепт фірмової паски від Асмік Гаспарян
Рецепт паски (фото: Асмік Гаспарян)
- У тепле молоко (39*С) додати дріжджі. Поставити в тепле місце, щоб підійшли.
- Два жовтки перетерти з цукром.
- Родзинки і цукати замочити в ромі.
- Просіяти борошно 2 склянки. Додати куркуму і яєчну масу. Добре перемішати.
- Додати опару. Цедру апельсина. Перемішати до гладкої консистенції. Залишити на 40 хв в теплому місці. Має збільшитися в 2 рази.
- На стіл просіяти 1 ст. борошна.
- У масу додати родзинки і цукати. Перемішати. Пересипати в борошно на столі. Перемішувати додаючи топлене вершкове масло.
- Місити потрібно довго. До появи під пальцями бульбашок.
- Поділити тістомесильну потрібну частину і викласти у форму для випікання. Дати піднятися в раз. І випікати 40 хв - 60 хв на 180*С.
Раніше українцям розповіли, що класти до кошика на освячення.
Зазначимо, що освятити великодні страви можна в багатьох храмах, де проводяться літургії. Служба триває з дванадцятої ночі і до Пасхальної утрені.
Найбільш незвичні великодні традиції світу (відео: STYLER.rbc.ua)
Що ви досі не знали про їжу? (відео: STYLER.rbc.ua)