ua en ru

Фірмовий рецепт паски від переможниці шоу МастерШеф 6

Фірмовий рецепт паски від переможниці шоу МастерШеф 6 Рецепт паски (фото: pixabay/bityuckova2010)

Тісто для паски потрібно буде довго вимішувати

Пасха 2018 випадає на 8 квітня. Цей світле свято в пам'ять про диво воскресіння Сина Божого відзначається християнами всього світу протягом багатьох століть. Традиції Великодня передаються з покоління в покоління, багато з них дотримуються і в наш час.

Великдень прийнято проводити в колі близьких людей. За святковий стіл сідають відразу після служби. Під час великоднього сніданку їдять освячені паски, сирну паску, яйця і п'ють червоне вино.

Рецептом паски поділилася і переможниця кулінарного шоу МастерШеф 6 Асмік Гаспарян.

Паска рецепт

Рецепт паски (фото: Асмік Гаспарян)

Склад паски:

  • Борошно – 3 склянки
  • Жовтки – 9 шт.
  • Дріжджі сухі – 22 г
  • Молоко – 600 мл
  • Цукор – 250 г
  • Ізюм – 100 г
  • Цукати – 50 г
  • Ром – 30 мл
  • Цедра апельсина - 1 ст. л.
  • Куркума - 1 ч. л.

Покроковий рецепт фірмової паски від Асмік Гаспарян

Фірмовий рецепт паски від переможниці шоу МастерШеф 6

Рецепт паски (фото: Асмік Гаспарян)

  1. У тепле молоко (39*С) додати дріжджі. Поставити в тепле місце, щоб підійшли.
  2. Два жовтки перетерти з цукром.
  3. Родзинки і цукати замочити в ромі.
  4. Просіяти борошно 2 склянки. Додати куркуму і яєчну масу. Добре перемішати.
  5. Додати опару. Цедру апельсина. Перемішати до гладкої консистенції. Залишити на 40 хв в теплому місці. Має збільшитися в 2 рази.
  6. На стіл просіяти 1 ст. борошна.
  7. У масу додати родзинки і цукати. Перемішати. Пересипати в борошно на столі. Перемішувати додаючи топлене вершкове масло.
  8. Місити потрібно довго. До появи під пальцями бульбашок.
  9. Поділити тістомесильну потрібну частину і викласти у форму для випікання. Дати піднятися в раз. І випікати 40 хв - 60 хв на 180*С.

Раніше українцям розповіли, що класти до кошика на освячення.

Зазначимо, що освятити великодні страви можна в багатьох храмах, де проводяться літургії. Служба триває з дванадцятої ночі і до Пасхальної утрені.

Найбільш незвичні великодні традиції світу (відео: STYLER.rbc.ua)

Що ви досі не знали про їжу? (відео: STYLER.rbc.ua)