Форель під лимонно-ківовим песто: святковий рецепт від Асмік Гаспарян (відео)

STYLERЇжа    09.02.2018 - 15:09
Форель під лимонно-ківовим песто: святковий рецепт від Асмік Гаспарян (відео)
Рецепт форелі під лимонно-ківовим песто (фото: pixabay/RitaE)

Вишукана страва прикрасить святковий стіл і порадує навіть найвибагливішого гурмана

Оригінальним рецептом форелі під лимонно-ківовим песто поділилася переможниця шостого сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Асмік Гаспарян.

Склад:

  • ківі – 3 шт.
  • лимони – 2 шт.
  • форель – 2 шт.
  • арахіс (смажений) – 100 г
  • петрушка – 12 гілочок
  • чебрець – 2 гілочки
  • маслини без кісточок – 1 банка
  • пармезан – 50 г
  • сіль – 15 г
  • оливкова олія – 140 мл

Форель під лимонно-ківовим песто, спосіб приготування:

Покроковий спосіб приготування форель під лимонно-ківовим песто (відео: youtube/Все буде смачно)

Приготуйте соус: покладіть в блендер порізаний кубиком лимон, очищені і порізані кубиками 2 ківі, листя петрушки, смажений арахіс без лушпиння і оливкове масло. Перебити до однорідності. Додайте сіль і натертий пармезан, перемішайте.

На форелі, очищеної від луски, зябер і нутрощів, зробіть діагональні надрізи з обох боків, посоліть, нафаршируйте півкільцями очищеного ківі, а також гілочками петрушки і чебрецю.

Викладіть на деко з пергаментом, змащеним оливковою олією. Поверх риби викладіть шар песто. Запікайте 30 хв. при температурі 180°С.

З запеченої риби зніміть песто, перемішайте і викладіть його на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Зверху покладіть шматочки філе запеченої форелі. На рибу покладіть чайну ложку маслин, перебитих з оливковою олією і прикрасьте кільцем лимона.

Новини партнерів
On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся