Вишукана страва прикрасить святковий стіл і порадує навіть найвибагливішого гурмана
Оригінальним рецептом форелі під лимонно-ківовим песто поділилася переможниця шостого сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Асмік Гаспарян.
Покроковий спосіб приготування форель під лимонно-ківовим песто (відео: youtube/Все буде смачно)
Приготуйте соус: покладіть в блендер порізаний кубиком лимон, очищені і порізані кубиками 2 ківі, листя петрушки, смажений арахіс без лушпиння і оливкове масло. Перебити до однорідності. Додайте сіль і натертий пармезан, перемішайте.
На форелі, очищеної від луски, зябер і нутрощів, зробіть діагональні надрізи з обох боків, посоліть, нафаршируйте півкільцями очищеного ківі, а також гілочками петрушки і чебрецю.
Викладіть на деко з пергаментом, змащеним оливковою олією. Поверх риби викладіть шар песто. Запікайте 30 хв. при температурі 180°С.
З запеченої риби зніміть песто, перемішайте і викладіть його на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Зверху покладіть шматочки філе запеченої форелі. На рибу покладіть чайну ложку маслин, перебитих з оливковою олією і прикрасьте кільцем лимона.