ua en ru

Хіміки розповіли, що прострочені продукти не небезпечні

Хіміки розповіли, що прострочені продукти не небезпечні Фото: Банани

На думку вчених, якщо їжа має неприємний запах - вона зіпсована

Хіміки розповіли, що закінчення строку зберігання продуктів харчування не означає, що вони стають небезпечними при вживанні в їжу. Про це йдеться у відео, опублікованому на Youtube.

За словами авторів, на упаковках зазначено час, протягом якого товар, на думку виробників, задовольняє запитам покупців. Коли термін проходить, їжу зазвичай прибирають з прилавків магазинів, однак вона може залишатися їстівною.

Щоб визначити, чи можна вживати той або інший продукт, в ролику рекомендують звернути увагу на його зовнішній вигляд і запах. Так, м'які і потемнілі фрукти не є зіпсованими. В їх м'якоті присутня велика кількість ферментів, що руйнують клітинні стінки і підвищують концентрацію цукру.

Однак якщо їжа має неприємний запах, то це значить, що вона стала неїстівної. Цвіль, що з'явилася на продуктах харчування, що також робить їх непридатними для вживання, бо містить токсини міцелій грибів проникає глибоко в їжу.

Нагадаємо, вчені розповіли, чим небезпечний гранат.