Червоний вітамін: вчені прийшли до несподіваного висновку про користь смаженого м'яса

STYLERЇжа        25.10.2016 - 15:33
Украинцам советуют не есть свинину Фьюри перед боем с Кличко отказался от мясных блюд
Фото: досі червоне м'ясо вважалося шкідливим (youtube.com)
Фото: досі червоне м'ясо вважалося шкідливим (youtube.com)

Виявилося, что в червоному м'ясі, особливо в свинині, міститься надважлива нікотинова кислота

Фахівці з Цюріхського Університету (University of Zurich) прийшли до висновку про небезпеку вегетаріанства для здоров'я. Провівши серію дослідів, вони встановили, що рослинна їжа не може компенсувати недолік важливих речовин, які є в білку тваринного походження, повідомляє Единственная.

На користь цього висновку свідчить той факт, що саме в червоному м'ясі, особливо в свинині міститься такий вітамін, як нікотинова кислота (вітамін В3, ніацин, вітамін РР). Цей вітамін чинить позитивний вплив на тривалість життя людини.

Примітно, що найбільший вміст нікотинової кислоти вчені виявили саме смаженої свинини (у тому числі в шашлику), тоді як в арахісі, мигдалі, червоному перці, в'ялених помідори, авокадо, зеленому горошку його доза незрівнянно нижче.

Ніацин допомагає знижувати концентрацію поганого холестерину в крові та підвищувати рівень хорошого, сприяє оновленню клітин, бере участь у метаболізмі білків, жирів і амінокислот, покращує травлення... Все це в комплексі позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи та органів ШКТ.

Підсумовуючи отримані дані, головний дослідник проекту професор Майкл Ристоу, з упевненістю закликав кожної людини включити в свій раціон червоне смажене м'ясо. Ідеальний час для його вживання – сніданок, так як вітамін РР у цей час доби краще всього засвоюється.

до Речі, в Києві почали збір підписів під петицією про облаштування в парках місць для шашлику.

On Top