Медики розповіли, яку рибу в жодному разі не можна їсти
Раніше вважалося, що ця риба дуже корисна для здоров'я людини
Медики розповіли, який вид риб краще не вживати в їжу. Про це повідомляє видання "Обозреватель".
Мова йде про рибу тілапія, яка успішно продається в Україні. У гастрономічному відношенні тіляпія стала дуже популярною завдяки ніжному смаку білого м'яса з високим вмістом білка
Згідно з переказами, саме цією рибою Ісус у свій час нагодував 5 тисяч своїх послідовників. Кажуть також, що Святий Петро, до того як стати апостолом Христа, ловив в основному тилапию.
Раніше вважалося, що ця риба дуже корисна для здоров'я людини. Проте нещодавно виявилося, що є в м'ясі тілапії пара компонентів, які несуть шкоду. Це – жирні кислоти.
Причину пов'язують з тим, що більша частина тілапії не вирощується в природних умовах, а вирощується на фабричних фермах.
Повідомляється, що тілапія містить більше омега-6 жирних кислот, ніж омега-3. Омега-6 жирні кислоти зазвичай вважаються менш здоровими, ніж омега-3. Деякі люди навіть вважають, що жирні кислоти омега-6 можуть бути шкідливими і збільшувати запалення, якщо їх їсти занадто багато.
Медики звертають увагу, що рибницькі господарства можуть використовувати цілий ряд хімічних речовин, щоб зберегти тилапию живий і розмножити її.
В результаті ферментативна тілапія може викликати численні шкідливі наслідки для організму, такі як ішемічна хвороба серця, астма і запалення суглобів.
Тим не менш, тілапія до цих пір дуже популярна в кухні народів багатьох країн.
Нагадаємо про 13 дивовижні факти про їжу, які реально вражають. Styler зібрав незвичайні факти про їжу, про яких все ж краще знати.
Вчені з'ясували, що одних тільки міркувань про улюблених продуктах достатньо, щоб у вашому організмі почав виділятися "гормон задоволення" – дофамін.