ua en ru

"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні

"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні Фото: (pixabay.com/Einladung_zum_Essen)

Правильне харчування полягає в повільному прийнятті їжі

Всім відомо, що таке фастфуд. Однак мало хто знає про те, що ще 30 років тому в Італії виник зворотний напрямок – slow food (повільна їжа, як антонім швидкої). Сьогодні слоуфуд – це новий тренд, який завойовує прихильників по всьому світу, інформує видання "Живи активно".

Символом концепції "повільної їжі" є равлик. Його зображення можна знайти в будь-якому слоуфуд-ресторані по всьому світі. Ідея "повільного харчування" в тому, щоб дуже повільно, неквапливо і неспішно пережовувати їжу. Адепти нового тренда впевнені, що в такому випадку наш шлунок стане працювати, як швейцарський годинник, що позбавить нас від таких проблем, як здуття, печія і тяжкість в животі. Та й переїдання слоуфуд-любителям не загрожує, адже вони їдять так повільно, що організм встигає передати в мозок інформацію про насичення.

Рух з'явився на світ в 1986 році, коли в Італії відкрився перший "МакДональдс". Любителі корисної і домашньої їжі натомість заснували свою платформу, яка і отримала назву slow food. Цей рух має три головні мети: виховання культури їжі і прищеплення правильного смаку, об'єднання виробників якісної і здорової їжі (фермерів і так далі), а також захист і примноження біологічного різноманіття.

Головна ідея слоуфуда – це те, що кожен маєте право на комплексну, смачну і здорову їжу, від якої ви отримаєте не тільки задоволення, але і користь. І хоч в Україні поки що всього лише кілька слоуфуд-ресторанів, у світі цей тренд отримав широке розповсюдження.

Ще одним трендом сучасної гастрономічної думки є живі квіти. Раніше в кулінарії для прикраси страв створювалися так звані їстівні квіти, зараз все набагато простіше — страви прикрашають натуральними квітами.

"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні"Повільний делікатес" і квіти: нові тренди у правильному харчуванні

Фото: (instagram.com/biobrotes)

Цей тренд прийшов з північних країн Європи і швидко набув поширення. Натуральні квіти крім корисних речовин роблять страви витонченими й легкими. До речі, такий елемент здорового харчування був присутній у вегетаріанських рецептах, але не був поширений.

До речі, Уляна Супрун дала кілька порад, які допоможуть українцям убезпечити себе на роботі від ожиріння, діабету і раку.