ua en ru

Що приготувати з кабачків: кращі рецепти з фото

Що приготувати з кабачків: кращі рецепти з фото Фото: Кабачки на грилі (pixabay.com//vika-imperia550)

Топ 5 ідей, що можна приготувати з кабачків

Кабачок - універсальний продукт. Його додають у салати і закуски, готують на грилі, тушкують з м'ясом і навіть роблять десерти. Що приготувати з кабачків, як урізноманітнити меню новими смаками, а також рецепти оригінальних страв розповість Styler.

Страви з кабачків: ніжний крем-суп

Для приготування супу-пюре з кабачками на 4 порції знадобляться такі інгредієнти:

  • кабачок - 1шт
  • червона цибуля - 1 шт
  • картопля велика - 1 шт
  • морква середнього розміру - 1 шт
  • болгарський перець - 1 шт
  • помідор - 1 шт для прикраси при подачі
  • масло рослинне або оливкове - 2 ст.л.
  • сметана 20% - 1 ст.л.
  • вода - 700 г
  • зелень петрушки, кропу, стебло селери
  • орегано - за смаком
  • часник -1-2 зубчики

Крем-суп з кабачкамиФото: Крем-суп з кабачками (pixabay.com/Couleur)

Цибулю і часник дрібно нарізати і протушкувати на сковороді з рослинним маслом. Всі овочі подрібнити кубиками, з'єднати з цибульною засмажкою, тушкувати 5 хвилин. Після цього суміш перекласти в каструлю, додати воду, гілочки зелені і варити близько 15 хвилин. Зняти з вогню, прибрати зелень і подрібнити суп у блендері до стану пюре. Знову поставити каструлю на плиту, додати 1 ст.л сметани і довести суп до кипіння. Готову страву подавати порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.

Що можна приготувати з кабачків: оригінальна закуска

Ситна закуска, човники з кабачків, готується в духовці з рисом, м'ясним фаршем та сиром. Складові:

  • кабачки - 4 шт
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • помідори - 2 шт
  • часник - 2 зубчики
  • фарш курячий або телячий - 600 г
  • рис - 1/2 склянки
  • сир твердий - 100 г
  • маслини - 20-30 г
  • сіль, чорний перець - за смаком
  • рослинне масло - 2 ст.л.

Човники з кабачківФото: Човники з кабачків (pixabay.com/Einladung_zum_Essen)

Зварити половину склянки рису до готовності. Кабачки розрізати вздовж на половинки, з допомогою чайної ложки видалити серцевину. Цибулю і часник дрібно нарізати і підсмажити до прозорого кольору, потім додати подрібнені кубиками помідори, серцевинки кабачків і фарш, тушкувати все близько 15 хвилин (поки не випарується зайва рідина). Готовий фарш з'єднати з рисом і начинити кабачкові човники. Зверху прикрасити нарізаними кружечками маслинами, засипати тертим сиром і запікати човники протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Що приготувати з кабачків як гарнір

Кабачкове спагетті виглядає дуже незвично і стане відмінним доповненням до м'ясної страви. Для приготування знадобиться:

  • кабачки - 2шт
  • помідори - 1 шт
  • часник - 2 зубчики
  • рослинне масло - 1 ст. л.
  • чорний перець, сіль - за смаком

Кабачки необхідно подрібнити на тертці для моркви по-корейськи. Зробити хрестоподібний надріз на помідорі, опустити його на пару секунд в окріп і очистити від шкірки. Потім подрібнити помідор кубиками, дрібно нарізати часник, скласти в сковороду і тушкувати на повільному вогні до випарювання зайвої рідини. Посолити, поперчити і перемішати масу, після чого додати кабачки та смажити протягом 5-7 хвилин, періодично струшуючи сковороду. Краще не перемішувати інгредієнти ложкою або виделкою, щоб кабачки не перетворилися в однорідну масу. Якщо в процесі смаження утворилося багато рідини, відкинути вміст сковороди на друшляк.

Спагеті з кабачків Фото: Спагеті з кабачків (pixabay.com/ronaldokrieger)

Рагу з кабачками

Основна страва з м'ясом, кабачками і іншими літніми овочами готується дуже просто. Необхідні такі продукти:

  • кабачки - 4 шт
  • куряче філе - 500 г
  • помідори - 2 шт
  • болгарський перець - 1 шт
  • 4 гілочки петрушки
  • топлене вершкове масло
  • борошно -1,5 ст.л.
  • сіль, перець - за смаком

Кабачки, м'ясо, помідори подрібнити кубиками. Нарізати часник і петрушку і перемішати. У сотейник з нагрітим вершковим маслом висипати кабачки і підсмажити їх до зарум'янювання. Потім присипати борошном, сіллю і перцем і обсмажувати ще 5 хвилин. Окремо посмажити куряче філе з додаванням солі і перцю за смаком. З'єднати кабачки, готове м'ясо, додати помідори, болгарський перець, петрушку з часником, добре перемішати і протушкувати близько 10-15 хвилин.

Рагу з кабачкамиФото: Рагу з кабачками (freeimages.com/pixaio)

Що можна приготувати з кабачків на десерт

Популярний і оригінальний десерт з кабачків - варення з додаванням цитрусових. Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 кг цукру
  • 1 лимон
  • 1 апельсин

Для варення краще використовувати молоді кабачки з тонкою шкіркою, без насіння. У ємність для варіння всипати нарізані кубиками кабачки і 1 кг цукру, перемішати і залишити на 1 годину, щоб овочі пустили сік і просочилися цукром. Лимон і апельсин помити, нарізати тонкими дольками або пластинками.

Варення з кабачками і цитрусовимиФото: Варення з кабачками і цитрусовими (pixabay.com/jarmoluk)

Через годину ємність з кабачками поставити на вогонь, довести до кипіння, додати цитрусові і варити 15 хвилин. Дати масі повністю охолонути після чого довести до кипіння вдруге. Варення закип'ятити і в третій раз та гарячим розлити в заздалегідь підготовлені банки.