Топ 5 ідей, що можна приготувати з кабачків
Кабачок - універсальний продукт. Його додають у салати і закуски, готують на грилі, тушкують з м'ясом і навіть роблять десерти. Що приготувати з кабачків, як урізноманітнити меню новими смаками, а також рецепти оригінальних страв розповість Styler.
Для приготування супу-пюре з кабачками на 4 порції знадобляться такі інгредієнти:
Цибулю і часник дрібно нарізати і протушкувати на сковороді з рослинним маслом. Всі овочі подрібнити кубиками, з'єднати з цибульною засмажкою, тушкувати 5 хвилин. Після цього суміш перекласти в каструлю, додати воду, гілочки зелені і варити близько 15 хвилин. Зняти з вогню, прибрати зелень і подрібнити суп у блендері до стану пюре. Знову поставити каструлю на плиту, додати 1 ст.л сметани і довести суп до кипіння. Готову страву подавати порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.
Ситна закуска, човники з кабачків, готується в духовці з рисом, м'ясним фаршем та сиром. Складові:
Зварити половину склянки рису до готовності. Кабачки розрізати вздовж на половинки, з допомогою чайної ложки видалити серцевину. Цибулю і часник дрібно нарізати і підсмажити до прозорого кольору, потім додати подрібнені кубиками помідори, серцевинки кабачків і фарш, тушкувати все близько 15 хвилин (поки не випарується зайва рідина). Готовий фарш з'єднати з рисом і начинити кабачкові човники. Зверху прикрасити нарізаними кружечками маслинами, засипати тертим сиром і запікати човники протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Кабачкове спагетті виглядає дуже незвично і стане відмінним доповненням до м'ясної страви. Для приготування знадобиться:
Кабачки необхідно подрібнити на тертці для моркви по-корейськи. Зробити хрестоподібний надріз на помідорі, опустити його на пару секунд в окріп і очистити від шкірки. Потім подрібнити помідор кубиками, дрібно нарізати часник, скласти в сковороду і тушкувати на повільному вогні до випарювання зайвої рідини. Посолити, поперчити і перемішати масу, після чого додати кабачки та смажити протягом 5-7 хвилин, періодично струшуючи сковороду. Краще не перемішувати інгредієнти ложкою або виделкою, щоб кабачки не перетворилися в однорідну масу. Якщо в процесі смаження утворилося багато рідини, відкинути вміст сковороди на друшляк.
Основна страва з м'ясом, кабачками і іншими літніми овочами готується дуже просто. Необхідні такі продукти:
Кабачки, м'ясо, помідори подрібнити кубиками. Нарізати часник і петрушку і перемішати. У сотейник з нагрітим вершковим маслом висипати кабачки і підсмажити їх до зарум'янювання. Потім присипати борошном, сіллю і перцем і обсмажувати ще 5 хвилин. Окремо посмажити куряче філе з додаванням солі і перцю за смаком. З'єднати кабачки, готове м'ясо, додати помідори, болгарський перець, петрушку з часником, добре перемішати і протушкувати близько 10-15 хвилин.
Популярний і оригінальний десерт з кабачків - варення з додаванням цитрусових. Для його приготування потрібні такі інгредієнти:
Для варення краще використовувати молоді кабачки з тонкою шкіркою, без насіння. У ємність для варіння всипати нарізані кубиками кабачки і 1 кг цукру, перемішати і залишити на 1 годину, щоб овочі пустили сік і просочилися цукром. Лимон і апельсин помити, нарізати тонкими дольками або пластинками.
Через годину ємність з кабачками поставити на вогонь, довести до кипіння, додати цитрусові і варити 15 хвилин. Дати масі повністю охолонути після чого довести до кипіння вдруге. Варення закип'ятити і в третій раз та гарячим розлити в заздалегідь підготовлені банки.