Як приготувати суші вдома: поради та рекомендації
Страви японської кухні залишаються на піку популярності. Якщо ви хочете здивувати близьку людину або влаштувати оригінальну вечірку - спробуйте приготувати суші і роли самостійно
Про те, як приготувати суші, японці складали цілі трактати. Для ХХІ століття характерно взаємопроникнення культур: у Європі та Америці, а тепер і у нас все популярнішим стає японська кухня.
Приготувати суші, роли та сашимі в домашніх умовах нескладно, а щоб з'явився певний навик, потрібно простопочаще тренуватися. Тоді роли стануть виходити не тільки смачними, але і красивими.
Отже, якщо ви маєте півтора годинами вільного часу, можна спробувати приготувати цей японський делікатес.
Фото: Для першої спроби виберіть максимально простий рецепт
Справжні гурмани знають, що існує безліч різновидів суші:
- Маки (роли) - поєднання рису, будь-яких морепродуктів і овочів, загорнутий в норі (спеціальний лист морської водорості), а потім розрізане на невеликі шматочки.
- Нігірі (стислі суші) - брусочки спресованого рису з верхнім шаром з риби.
- Чираші (роздільні суші) - розкладений по маленьким контейнерів рис, прикрашений довільним поєднанням дарів моря і овочів.
- Оші (пресовані суші) складаються з підготовленої риби (перший шар), рису (другий шар). Такий "бутерброд" кладуть під гніт, а потім виймається, перевертається і розрізається на маленькі шматочки.
- Змішані (наприклад, рис, загорнутий в тонкий омлет).
Сьогодні ми розповімо, що потрібно, щоб ви змогли здивувати своїх близьких ролами домашнього виготовлення.
Фото: Риба добре поєднується з молоком і свіжим огірком
Як приготувати суші в домашніх умовах
Перед тим, як робити суші, потрібно закупити за списком необхідні продукти:
- спеціальний круглий японський рис з підвищеним вмістом клейковини;
- дуже гострий японський хрін васабі (краще порошок);
- водорості норі;
- філе свіжої риби (наприклад, форелі);
- огірок;
гарі (тонко нарізані мариновані пластинки імбиру);
- соєвий соус.
Не забудьте про макісу - спеціальному бамбуковому килимку для тугого згортання ролів. Більшість перерахованих вище продуктів можна купити в спеціальних азіатських крамницях або великих супермаркетах. Замінювати продукти нашими аналогами можна, але не потрібно, так як результат може вам не сподобатися.
Фото: макісу - бамбуковий килимок для згортання ролів
Рецепти для приготування суші самостійно
Рис добре промити від рисової пудри, залити холодною водою в пропорції 1:1, довести до кипіння, проварити 1 хвилину на сильному вогні, а потім 15 хвилин на повільному. Потім зніміть його з вогню і нехай постоїть 10 хвилин під кришкою.
Фото: Для суші необхідний рис спеціального сорту
Тим часом приготувати заправку для рису (суміш 2 ст. л. японського оцту з 2 ч. л. солі та 2,5 ст. л. цукру).
Рис акуратно перевернути, щоб він просочився доданої заправкою - і починаємо викладати його мокрими руками на пухирчатою сторону листа норі.
Рівномірно розподіливши рис по листу, наносимо на нього тонкий шар васабі і розкладаємо тонко нарізані прямокутниками рибне філе, огірок, крабове м'ясо.
Фото: Не шкодуйте начинки
Скручуємо роли за допомогою макісу, щоб у результаті вони вийшли щільними, без повітряних пустот. Потім дуже гострим ножем, який постійно змочується в холодній воді, потрібно розрізати кожен рол на 6-7 частин. Блюдо готове до подачі.
Фото: Акуратно згорніть рол і розріжте гострим ножем
Тепер ви знаєте, як зробити японське ласощі в домашніх умовах, переконалися, що в цьому немає нічого складного. Необхідна вправність прийде з досвідом, а різноманітні рецепти ви завжди знайдете на просторах Інтернету.
Так само можете дізнатися як приготувати баклажани в домашніх умовах !