Що приготувати з вишні: топ 5 кращих рецептів
Смачні рецепти страв з вишні: апетитні десерти, пікантний соус і освіжаючий вишневий напій для спекотних літніх днів
Що приготувати з вишні і яким оригінальним блюдом здивувати гостей, рецепти смачних десертів і незвичайного вишневого компоту - в матеріалі Styler.
Вареники з вишнею
Улюблену українську страву, вареники, в літній сезон часто готують з вишневою начинкою. Рецепт класичних полтавських вареників з вишнею досить простий. Для приготування знадобиться:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка теплої води
- 1/2 ч.л. солі
- 2-3 ст.л. рослинного масла
Для начинки:
- вишня - 0,5 кг
- цукор - 200 г
- борошно -2-3 ст. л.
Фото: Вареники (pixabay.com/Daria-Yakovleva)
Вишні помити і очистити від кісточок. Борошно просіяти, з'єднати з теплою водою, сіллю і рослинним маслом. Замісити тісто, скачати його в кулю і залишити на одну годину. Потім тісто розкачати в пласт товщиною 2 мм, склянкою або ножем вирізати заготовки для майбутніх вареників. Вишню змішати з цукром і борошном (борошно додається для того, щоб ягода не "стікала"). Зліпити вареники з вишневою начинкою, закип'ятити воду і варити, поки вареники не спливуть. Подавати блюдо можна з вишневим соком, сметаною, медом.
Що приготувати з вишні: освіжаючий напій
Літній вишневий напій, схожий на лимонад, готується з наступних інгредієнтів:
- 1 літр води
- 0,5 кг вишні
- м'ята - 2 гілочки
- сік половини лимона
- цукор - 200 г
У каструлю з водою додати цукор і довести до кипіння, після чого всипати ягоди, дати закипіти ще раз і варити на повільному вогні. Через п'ять хвилин після закипання додати м'яту, ще через 5 хв. - сік лимона. Зняти з вогню, дати охолонути і процідити напій. Пити холодним, прикрасивши часточкою лимона і листочком м'яти.
Фото: Вишневий напій (pixabay.com/mandarinMD)
Телятина з вишневим соусом
Хочете приготувати з вишні щось оригінальне? Наступний рецепт додасть пікантності в святкове меню і здивує незвичайним поєднанням смаків. Необхідні інгредієнти:
- теляча вирізка - 0,5 кг
- вишня - 300 г
- вершки - 120 г
- вершкове масло - 50 г
- борошно -1 ст.л.
- мускатний горіх -1/2 ч.л.
- сіль, перець - за смаком
М'ясо нарізати поперек волокон на шматки товщиною близько 2 см, трохи відбити, додати сіль і перець. Вишню помити і очистити від кісточок. Сковроду розігріти, додати вершкове масло і обсмажити телятітну протягом 7-8 хвилин. Потім скласти м'ясо в форму для запікання, додати вишню з соком і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Після того, як м'ясо приготується, злити соус з вишнями і подрібнити до однорідної маси в блендері. Додати 1 с.л. борошна, мускатний горіх, вершки, протушкувати соус на сковороді протягом 15 хв, залити ним м'ясо і запікати в духовці ще 10-15 хвилин.
Що приготувати з вишні на десерт
Пиріг "Ягідка" з вишнею готується на пісочному тісті. Для цього необхідні такі інгредієнти:
- 2 яйця
- вершкове масло - 100 г
- борошно - 2 склянки
- розпушувач -10г
- крохмаль -1 ст.л.
- цукор - близько 100 г
Фото: Вишневий пиріг (pixabay.com/skeeze)
2 яйця, масло і 4 ст. л. цукру змішати до однорідної маси, після чого всипати борошно з розпушувачем, і вимісити до тих пір, поки тісто не відставатиме від рук. Скачати в кулю і прибрати в холодильник на 10 хвилин. Вимиті і очищені вишні скласти в сотейник та довести до кипіння на невеликому вогні, додати крохмаль. Перемішувати, поки маса не стане густою.
У роз'ємній формі зробити з тіста корж з бортиками, третину тіста залишити. Викласти на корж начинку і трохи загнути бортики. З залишків тіста зробити решітку і притрусити пиріг цукром. Випікати близько години при температурі 160 градусів. Вишневий пиріг "Ягідка" відмінно поєднується з морозивом.
Десерт "П'яна вишня"
Легкий десерт на сметані готується з додаванням коньяку. Перелік інгредієнтів:
- 200 г вишні
- 350 г жирної сметани
- 0,5 склянки цукру
- 4 ст.л. коньяку
- 1 ст.л. желатину
Фото: Десерт з вишнею (pixabay.com/RitaE)
Желатин залити половиною склянки води і залишити набухати на 30-40 хвилин. Після чого поставити суміш на вогонь або в мікрохвильовку до повного розчинення желатину. До кипіння доводити не потрібно. Після того, як желатин розтане, суміш остудити. Вишню очистити від кісточок, додати коньяк і половину желатину, все перемішати. Збити сметану з цукром і влити желатинову суміш. У порційні формочки викласти сметану і зверху ягоди. Поставити в холодильник для застигання на 2-3 години.