Що приготувати з вишні: топ 5 кращих рецептів

STYLERЇжа        21.06.2017 - 15:46
Фото: Вишня (pixabay.com/jill111)
Фото: Вишня (pixabay.com/jill111)

Смачні рецепти страв з вишні: апетитні десерти, пікантний соус і освіжаючий вишневий напій для спекотних літніх днів

Що приготувати з вишні і яким оригінальним блюдом здивувати гостей, рецепти смачних десертів і незвичайного вишневого компоту - в матеріалі Styler.

Вареники з вишнею

Улюблену українську страву, вареники, в літній сезон часто готують з вишневою начинкою. Рецепт класичних полтавських вареників з вишнею досить простий. Для приготування знадобиться:

  • 2 склянки борошна
  • 1 склянка теплої води
  • 1/2 ч.л. солі
  • 2-3 ст.л. рослинного масла

Для начинки:

  • вишня - 0,5 кг
  • цукор - 200 г
  • борошно -2-3 ст. л.

вареникиФото: Вареники (pixabay.com/Daria-Yakovleva)

Вишні помити і очистити від кісточок. Борошно просіяти, з'єднати з теплою водою, сіллю і рослинним маслом. Замісити тісто, скачати його в кулю і залишити на одну годину. Потім тісто розкачати в пласт товщиною 2 мм, склянкою або ножем вирізати заготовки для майбутніх вареників. Вишню змішати з цукром і борошном (борошно додається для того, щоб ягода не "стікала"). Зліпити вареники з вишневою начинкою, закип'ятити воду і варити, поки вареники не спливуть. Подавати блюдо можна з вишневим соком, сметаною, медом.

Що приготувати з вишні: освіжаючий напій

Літній вишневий напій, схожий на лимонад, готується з наступних інгредієнтів:

  • 1 літр води
  • 0,5 кг вишні
  • м'ята - 2 гілочки
  • сік половини лимона
  • цукор - 200 г

У каструлю з водою додати цукор і довести до кипіння, після чого всипати ягоди, дати закипіти ще раз і варити на повільному вогні. Через п'ять хвилин після закипання додати м'яту, ще через 5 хв. - сік лимона. Зняти з вогню, дати охолонути і процідити напій. Пити холодним, прикрасивши часточкою лимона і листочком м'яти.

Вишневий напійФото: Вишневий напій (pixabay.com/mandarinMD)

Телятина з вишневим соусом

Хочете приготувати з вишні щось оригінальне? Наступний рецепт додасть пікантності в святкове меню і здивує незвичайним поєднанням смаків. Необхідні інгредієнти:

  • теляча вирізка - 0,5 кг
  • вишня - 300 г
  • вершки - 120 г
  • вершкове масло - 50 г
  • борошно -1 ст.л.
  • мускатний горіх -1/2 ч.л.
  • сіль, перець - за смаком

М'ясо нарізати поперек волокон на шматки товщиною близько 2 см, трохи відбити, додати сіль і перець. Вишню помити і очистити від кісточок. Сковроду розігріти, додати вершкове масло і обсмажити телятітну протягом 7-8 хвилин. Потім скласти м'ясо в форму для запікання, додати вишню з соком і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Після того, як м'ясо приготується, злити соус з вишнями і подрібнити до однорідної маси в блендері. Додати 1 с.л. борошна, мускатний горіх, вершки, протушкувати соус на сковороді протягом 15 хв, залити ним м'ясо і запікати в духовці ще 10-15 хвилин.

Що приготувати з вишні на десерт

Пиріг "Ягідка" з вишнею готується на пісочному тісті. Для цього необхідні такі інгредієнти:

  • 2 яйця
  • вершкове масло - 100 г
  • борошно - 2 склянки
  • розпушувач -10г
  • крохмаль -1 ст.л.
  • цукор - близько 100 г

Вишневий пирігФото: Вишневий пиріг (pixabay.com/skeeze)

2 яйця, масло і 4 ст. л. цукру змішати до однорідної маси, після чого всипати борошно з розпушувачем, і вимісити до тих пір, поки тісто не відставатиме від рук. Скачати в кулю і прибрати в холодильник на 10 хвилин. Вимиті і очищені вишні скласти в сотейник та довести до кипіння на невеликому вогні, додати крохмаль. Перемішувати, поки маса не стане густою.

У роз'ємній формі зробити з тіста корж з бортиками, третину тіста залишити. Викласти на корж начинку і трохи загнути бортики. З залишків тіста зробити решітку і притрусити пиріг цукром. Випікати близько години при температурі 160 градусів. Вишневий пиріг "Ягідка" відмінно поєднується з морозивом.

Десерт "П'яна вишня"

Легкий десерт на сметані готується з додаванням коньяку. Перелік інгредієнтів:

  • 200 г вишні
  • 350 г жирної сметани
  • 0,5 склянки цукру
  • 4 ст.л. коньяку
  • 1 ст.л. желатину

Десерт з вишнеюФото: Десерт з вишнею (pixabay.com/RitaE)

Желатин залити половиною склянки води і залишити набухати на 30-40 хвилин. Після чого поставити суміш на вогонь або в мікрохвильовку до повного розчинення желатину. До кипіння доводити не потрібно. Після того, як желатин розтане, суміш остудити. Вишню очистити від кісточок, додати коньяк і половину желатину, все перемішати. Збити сметану з цукром і влити желатинову суміш. У порційні формочки викласти сметану і зверху ягоди. Поставити в холодильник для застигання на 2-3 години.

On Top