Рецепт бананового торта з тропічним просоченням від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)

STYLERЇжа    05.02.2018 - 12:36
Рецепт бананового торта з тропічним просоченням від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)
Фото: unsplash/dorner

Приготовлений по доступному рецепту торт дозволить побалувати рідних і близьких незвичайною подачею і екзотичним смаком

Переможниця 6-го сезону популярного українського кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася солодким рецептом бананового торта з тропічним просоченням.

Інгредієнти для тіста:

  • банани — 4 шт.
  • яйця — 4 шт.
  • масло — 275 г
  • молоко (2,5%) — 125 мл
  • борошно — 505 г
  • розпушувач — 10 г
  • цукор — 300 г
  • ванільний цукор — 16 г
  • сода — 24 г
  • куркума — 5 г

Інгредієнти для просочення:

  • ананасовий сік — 125 мл
  • ром (темний) — 60 мл
  • апельсини — 2 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • цукор — 8 г

Інгредієнти для крему:

  • апельсини — 3 шт.
  • вершки (33%) — 250 мл
  • згущене молоко — 190 г
  • цукрова пудра — 50 г
  • кукурудзяний крохмаль — 75 г

Інгредієнти для меренги:

  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 140 г
  • гелевий барвник (жовтий) — 1 крапля

Спосіб приготування бананового торта:

Спосіб приготоления бананового торта (відео: YouTube/Все буде смачно)

Приготуйте тісто: змішайте борошно, розпушувач, куркуму, ванільний цукор. До розтопленого вершкового масла додайте цукор, потім по одному введіть яйця, додаючи після кожного по 1 ст. л. сухої суміші. Добре перемішайте.

Розморожені банани розімніть в пюре, додайте його в тісто. Також підмішайте іншу суху суміш, покладіть погашену в молоці соду, перемішайте. Роз'ємні форми застеліть пергаментом, боки змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто у форму і запікайте 1 годину при температурі 170°С.

Готовим бісквітним коржам дайте охолонути у формі, потім вийміть і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.

Для тропічної просочення вичавіть сік з апельсинів і лимона, додайте ананасовий сік, цукор, темний ром. Перемішайте.

Для крему — змішайте цедру половини апельсина, кукурудзяний крохмаль, апельсиновий сік. Прогрійте масу до загусання, постійно помішуючи. Потім додайте згущене молоко і варіть ще 7 хв. Перекладіть крем в миску, накрийте плівкою і дайте охолонути 30 хв. Потім з'єднайте з вершками, збитими з цукровою пудрою.

Для меренги — перемішайте білки з цукром, поставте на парову баню і проваріть, помішуючи, 7 хв. Додайте гелевий барвник жовтого кольору і збийте масу. Викладіть меренгу на перевернутий деко з пергаментом. Запікайте 2 години при температурі 90°С. Готової меренге дайте охолонути, потім поломайте її на великі шматки, частина — покришіть на крупну крихту.

Остиглі коржі розрізати навпіл, зріжте нерівності, полийте кожен корж тропічним просоченням і залиште на 5 хв.

Перемажте коржі кремом, змастіть бока і поверхню торта. Прикрасьте боки великими шматками меренги, а верх треба посипати крихтами.

Асмік Гаспарян

Асмік Гаспарян (фото: masterchef.stb.ua)

Нагадаємо, звання МастерШефа шостого сезону завоювала Асмік Гаспарян, яка перемогла в суперфинальной кулінарній битві Катю Пєскову.

Новини партнерів
On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся