Рецепт бананового торта з тропічним просоченням від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)
Приготовлений по доступному рецепту торт дозволить побалувати рідних і близьких незвичайною подачею і екзотичним смаком
Переможниця 6-го сезону популярного українського кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася солодким рецептом бананового торта з тропічним просоченням.
Інгредієнти для тіста:
- банани — 4 шт.
- яйця — 4 шт.
- масло — 275 г
- молоко (2,5%) — 125 мл
- борошно — 505 г
- розпушувач — 10 г
- цукор — 300 г
- ванільний цукор — 16 г
- сода — 24 г
- куркума — 5 г
Інгредієнти для просочення:
- ананасовий сік — 125 мл
- ром (темний) — 60 мл
- апельсини — 2 шт.
- лимон — 1 шт.
- цукор — 8 г
Інгредієнти для крему:
- апельсини — 3 шт.
- вершки (33%) — 250 мл
- згущене молоко — 190 г
- цукрова пудра — 50 г
- кукурудзяний крохмаль — 75 г
Інгредієнти для меренги:
- яйця — 2 шт.
- цукор — 140 г
- гелевий барвник (жовтий) — 1 крапля
Спосіб приготування бананового торта:
Спосіб приготоления бананового торта (відео: YouTube/Все буде смачно)
Приготуйте тісто: змішайте борошно, розпушувач, куркуму, ванільний цукор. До розтопленого вершкового масла додайте цукор, потім по одному введіть яйця, додаючи після кожного по 1 ст. л. сухої суміші. Добре перемішайте.
Розморожені банани розімніть в пюре, додайте його в тісто. Також підмішайте іншу суху суміш, покладіть погашену в молоці соду, перемішайте. Роз'ємні форми застеліть пергаментом, боки змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто у форму і запікайте 1 годину при температурі 170°С.
Готовим бісквітним коржам дайте охолонути у формі, потім вийміть і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
Для тропічної просочення вичавіть сік з апельсинів і лимона, додайте ананасовий сік, цукор, темний ром. Перемішайте.
Для крему — змішайте цедру половини апельсина, кукурудзяний крохмаль, апельсиновий сік. Прогрійте масу до загусання, постійно помішуючи. Потім додайте згущене молоко і варіть ще 7 хв. Перекладіть крем в миску, накрийте плівкою і дайте охолонути 30 хв. Потім з'єднайте з вершками, збитими з цукровою пудрою.
Для меренги — перемішайте білки з цукром, поставте на парову баню і проваріть, помішуючи, 7 хв. Додайте гелевий барвник жовтого кольору і збийте масу. Викладіть меренгу на перевернутий деко з пергаментом. Запікайте 2 години при температурі 90°С. Готової меренге дайте охолонути, потім поломайте її на великі шматки, частина — покришіть на крупну крихту.
Остиглі коржі розрізати навпіл, зріжте нерівності, полийте кожен корж тропічним просоченням і залиште на 5 хв.
Перемажте коржі кремом, змастіть бока і поверхню торта. Прикрасьте боки великими шматками меренги, а верх треба посипати крихтами.
Асмік Гаспарян (фото: masterchef.stb.ua)
Нагадаємо, звання МастерШефа шостого сезону завоювала Асмік Гаспарян, яка перемогла в суперфинальной кулінарній битві Катю Пєскову.