ua en ru

Найздоровіша випічка: 5 смачних і корисних рецептів

Найздоровіша випічка: 5 смачних і корисних рецептів Корисна випічка

Звичайні булочки, кекси і пироги можна перетворити із корисні десерти, якщо внести корективи в рецепт

Подібні смаколики відмінне доповнення до будь-якого столу, а найголовніше, що вони, безумовно, корисні. А ще, навіть самі примхливі діти не люблять овочі, захочуть спробувати такий кекс або шматочок гарбузового пирога.


Морквяні кекси

Найздоровіша випічка: 5 смачних і корисних рецептів

Фото: Солодкі кекси морквяні

Тобі знадобляться:

4 великі моркви;
1,5 ст. борошна;
1 ст. цукру;
¾ Склянки рослинного масла;
3 яйця;
1 ч. л. соди;
1 паличка ванілі;
1 паличка кориці;
6 волоських горіхів.

Приготування:

Моркву очистити від шкірки, подрібни в комбайні або розітри на тертці до консистенції пюре. Ваніль, корицю і горіхи подрібни. Потім, в ємність з морквяним пюре додаємо горіхи, яйця, цукор, влий рослинне масло - все ретельно перемішай. Тепер всип борошно, ваніль, корицю і гашену соду. Перемішати все до стану однорідної маси. Отриману суміш викласти у форму, попередньо змащену олією. Випікати 20-25 хвилин при температурі 200°.

Гарбузовий пиріг

Найздоровіша випічка: 5 смачних і корисних рецептів

Фото: Сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз

Тобі знадобиться:

600 г гарбуза;
300 г борошна;
1 ст. цукру;
1 ст. родзинок;
1 апельсин;
½ Палички кориці;
1 ч. л. соди;
щіпка гвоздики.

Приготування:

Родзинки виклади в ємність, залийте окропом, накриваємо кришкою і залиште настоятися 15-20 хвилин. Гарбуз очистити, видали насіння і дрібно наріж. Потім змішай її з цукром (простеж, щоб гарбуз пустила сік і цукор почав розчинятися). Злий воду з родзинок. Тепер борошно, родзинки і гашену соду додай до гарбузі - все добре перемішати. Виклади у форму для запікання, змащену маслом і поставте в духовку на 60 хв при температурі 180°.

Вегетаріанський бісквіт

Найздоровіша випічка: 5 смачних і корисних рецептів

Фото: Цей бісквіт готується за стародавнім індійським рецептом

Тобі знадобиться:

200 мл йогурту (бажано натуральної);
200 мл молока;
300 г борошна;
1 ст. цукру;
½ Склянки рослинного масла;
1 паличка ванілі;
1 ч. л. соди;

Приготування:

Змішай і збий йогурт, олію і цукор. В отриману масу всип борошно, влий молок і додай гашену соду. Все ретельно перемішати, тісто готове. При бажанні, можеш доповнювати рецепт сухофруктами: родзинками, курагою і т. п. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і викласти в неї тісто. Ставимо в піч на 60 хв і випікати до готовності.

Отриманий бісквіт можна подавати без начинки, а можна розрізати на коржі і перекласти фруктовим пюре.