ua en ru

У мережі розповіли, чим небезпечний магазинний хліб

У мережі розповіли, чим небезпечний магазинний хліб Фото: Хліб (РБК-Україна)

Краще всього купувати житній хліб

Практично всі українці постійно купують у магазині хлібобулочні вироби. Експерт Олег Солнцев розповів, чим небезпечний цей продукт з магазину. На його думку, краще всього купувати в торгових точках житній хліб. У білій випічці і здобу міститься рафіноване борошно, в якому вже немає вітамінів, так як її позбавили харчових волокон і зародкової частини. Про це повідомляє "Медикфорум".

"Високоякісне зерно часто йде на експорт. Для внутрішнього виробництва хліба беруть залишкове. Нерідко це зіпсована комахами пшениця, з цвіллю, хвора. На хлібозаводах таку пшеницю "розганяють" хімікатами і використовують для її обробки хлорку, щоб зробити максимально придатною для випічки хліба у відповідності з техтребованиями", - сказав експерт.

Цікаво, що під виглядом сухарів продають прострочений хліб. Олег солнцев вважає, що потрібно купувати тільки житній хліб, який містить в собі мінімальну кількість домішок.

Як раніше повідомлялося, в Одесі в МАФ доставили хліб зі смітника: в мережі обурені.

Що ви досі не знали про їжу? (Відео: STYLER.rbc.ua)