ua en ru

Сніданок з хурми і мандарин: Асмік Гаспарян поділилася корисним рецептом (відео)

Сніданок з хурми і мандарин: Асмік Гаспарян поділилася корисним рецептом (відео) Сніданок з хурми і мандарин (фото: pixabay/bluemorphos)

Цікаво, що такий сніданок можна приготувати як в "теплом" і "холодному" вигляді

Переможниця шостого сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася досить простим рецептом здорового сніданку. Він особливо актуальний у зимовий період, коли господиням не складе труднощів відшукати на прилавках мандарини і хурму.

"Запах цієї страви! І колір, який подарує вам хурма з мандаринами... Ви навряд чи захочете після цього спати", - запевняє Асмік Гаспарян.

Інгредієнти для теплої каші:

  • хурма — 2 шт.
  • мандарини — 2 шт.
  • яблуко — 1 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • корінь імбиру — 2 см
  • вівсяні пластівці "екстра №3" — 90 г
  • молоко (3,2%) — 250 мл
  • масло — 20 г
  • куркума (мелена) — 5 г
  • кориця (мелена) — 4 г
  • насіння льону — 20 г
  • сіль — 2,5 г
  • мед — 25 г

Інгредієнти для холодної каші:

  • хурма — 2 шт.
  • мандарини — 2 шт.
  • яблуко — 1 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • корінь імбиру — 2 см
  • вівсяні пластівці "екстра №3" — 90 г
  • молоко (3,2%) — 250 мл
  • куркума (мелена) — 5 г
  • кориця (мелена) — 4 г
  • насіння льону — 40 г
  • сіль — 2,5 г
  • оливкова олія — 5 мл

Інгредієнти для подачі:

  • хурма — 1 шт.
  • яблуко — 1 шт.
  • лимон — 1 шт.

Сніданок з хурми і мандарин, спосіб приготування:

Покроковий спосіб приготування сніданку з хурми і мандарин (відео: youtube/Все буде смачно)

Підготуйте фруктову масу для двох видів каш: мандарини очистіть від шкірки і перетинок, розділіть на часточки. Хурму очистіть від шкірки і плодоніжки, нарізати довільними кубиками. Корінь імбиру очистіть і наріжте слайсами.

Перекладіть все в миску, додайте корицю, куркуму і сіль, перебити блендером. Розділіть фруктову масу на дві частини.

Для теплої каші — підігрійте молоко до появи пари, додайте половину фруктової маси, насіння льону і вівсяні пластівці. Перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хв. До готової каші додайте вершкове масло і мед. Прикрасьте хурмою і яблуком.

Для холодної каші — з'єднайте другу частину фруктової маси з вівсяними пластівцями, насінням льону, холодним молоком. Перемішайте і залиште на ніч в холодильнику настоятися. Готову кашу полийте оливковою олією. Прикрасьте хурмою і яблуком.