Сніданок з хурми і мандарин: Асмік Гаспарян поділилася корисним рецептом (відео)
Цікаво, що такий сніданок можна приготувати як в "теплом" і "холодному" вигляді
Переможниця шостого сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася досить простим рецептом здорового сніданку. Він особливо актуальний у зимовий період, коли господиням не складе труднощів відшукати на прилавках мандарини і хурму.
"Запах цієї страви! І колір, який подарує вам хурма з мандаринами... Ви навряд чи захочете після цього спати", - запевняє Асмік Гаспарян.
Інгредієнти для теплої каші:
- хурма — 2 шт.
- мандарини — 2 шт.
- яблуко — 1 шт.
- лимон — 1 шт.
- корінь імбиру — 2 см
- вівсяні пластівці "екстра №3" — 90 г
- молоко (3,2%) — 250 мл
- масло — 20 г
- куркума (мелена) — 5 г
- кориця (мелена) — 4 г
- насіння льону — 20 г
- сіль — 2,5 г
- мед — 25 г
Інгредієнти для холодної каші:
- хурма — 2 шт.
- мандарини — 2 шт.
- яблуко — 1 шт.
- лимон — 1 шт.
- корінь імбиру — 2 см
- вівсяні пластівці "екстра №3" — 90 г
- молоко (3,2%) — 250 мл
- куркума (мелена) — 5 г
- кориця (мелена) — 4 г
- насіння льону — 40 г
- сіль — 2,5 г
- оливкова олія — 5 мл
Інгредієнти для подачі:
- хурма — 1 шт.
- яблуко — 1 шт.
- лимон — 1 шт.
Сніданок з хурми і мандарин, спосіб приготування:
Покроковий спосіб приготування сніданку з хурми і мандарин (відео: youtube/Все буде смачно)
Підготуйте фруктову масу для двох видів каш: мандарини очистіть від шкірки і перетинок, розділіть на часточки. Хурму очистіть від шкірки і плодоніжки, нарізати довільними кубиками. Корінь імбиру очистіть і наріжте слайсами.
Перекладіть все в миску, додайте корицю, куркуму і сіль, перебити блендером. Розділіть фруктову масу на дві частини.
Для теплої каші — підігрійте молоко до появи пари, додайте половину фруктової маси, насіння льону і вівсяні пластівці. Перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хв. До готової каші додайте вершкове масло і мед. Прикрасьте хурмою і яблуком.
Для холодної каші — з'єднайте другу частину фруктової маси з вівсяними пластівцями, насінням льону, холодним молоком. Перемішайте і залиште на ніч в холодильнику настоятися. Готову кашу полийте оливковою олією. Прикрасьте хурмою і яблуком.