Смажений тофу з томатно-базиліковим соусом: кухар поділився оригінальним веганським рецептом
Володимир Євлах розповів, як приготувати смачну і корисну веганську страву
Цими вихідними проект Vegan City проведе безкоштовний дводенний воркшоп з веганської кулінарії. Торти, шашлики і салати готуватимуть кухарі столичних веганських закладів.
"Сейтан – це одна з найкращих відповідей на питання, звідки вегани беруть білок: у 100 грамах сейтану міститься 25 грамів білка (у курці, наприклад, близько 18 грамів). Дуже хочемо познайомити відвідувачів із цим продуктом, щоб жарти про веганів, які їдять одну траву, втрачали популярність", – розказують організатори.
Розклад воркшопів дивіться у події.
"Для нас важливо показати, що рослинна їжа – це не тільки healthy-салатики для любителів детокс-дієт, а й ситні, калорійні і смачні страви, а готувати їх – не така вже й велика морока", – пояснюють у Vegan City.
Один із учасників воркшопу – Володимир Євлах, бренд-кухар Green 13 – поділився з нами авторським рецептом тофу.
Смаженний тофу з томатно-базиліковим соусом
Інгредієнти:
Томати – 100 грамів
Базилік свіжий - 5 грамів
Часник – 1 грам
Тофу -180 грамів
Оливкова олія – 10 грамів
Соевий соус – 10 грамів
Фото: Смаженний тофу з томатно-базиліковим соусом (прес-служба)
Спеції:
куркума - 1 грам
паприка – 1 грам
перець духмяний – 1 грам
Приготування:
Томати (без шкірки) та базилік перебиваємо в однорідну масу блендером. Виливаємо цю масу на пательню, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, чорний перець, оливкову олію. Нагріваємо до кипіння.
Маринуємо тофу в спеціях і соєвому соусі. Потім смажимо його на гриль-пательні з обох сторін. Нарізаємо його слайсами та поливаємо соусом з томатів. Прикрашаємо проростками.
Відео: Їстівні квіти (video.rbc.ua)
Що приготувати з полуниці: цікаві рецепти.