ua en ru

За 2016 рік вийшло рекордна кількість українських фільмів

За 2016 рік вийшло рекордна кількість українських фільмів Фото: Глядачі в кінотеатрі (tvogfilm.no)

В грудні очікуються останні дві картини – "Моя бабуся Фанні Каплан" і "Слуга народу 2"

В кінематографі встановлено рекорд за кількістю вийшли в прокат фільмів українського виробництва. У 2016 році на широкі екрани потрапило 30 фільмів, що на шість картин більше, ніж у минулому році, повідомляє Cutinsight.

Серед состоявихся прем'єр і двох фільмів, які очікуються в грудні, було чотири альманаху короткого кіно, вісім документальних фільмів, дві анімаційні стрічки і 16 ігрових. Примітно, що один з українських режисерів випустив відразу два фільми з розривом трохи більше місяця – Олександр Шапіро представив картини #futureinthepast і "Вісім".

У тридцятку також увійшли фільми з четвертої "Української нової хвилі", "Російський дятел" Чед Граци, "Каптум" Анатолій Матешко, збірник українських короткометражок "Любов. LIVE", "Бранці" Володимира Тихого, "Політ золотий мушки" Кравчишина, "8 кращих побачень" Марюса Вайсберга, "Ніч святого Валентина" Володимира Лерта, "Справжня Русь" Якубова, "Крим, як це було" Кляцкіна, "Жучок" Алли Пасиковойа і Анатолія Ржанова, #SELFIEPARTY Левицького, "Я з тобою" Туранского, "Українські шерифи" Бондарчука, альманах документальних фільмів "Український експеримент", миниальманах "Куди очі дивляться", "Жива ватра" Костюка, "Осінні спогади" Алі Фахр Мусаві, "Микита Кожум'яка" Манука Депояна, "Чунгул" братів Альошечкіних, "Гніздо Горлиці" Ткаченко, "Виграти всі" Томашпільського, "Жива" Тарас Хіміча, "Конкурсант Смертоносне шоу" Олександра Біляка, "Бременські розбійники" Лук'янчикова, "Лобановський назавжди" Антона Азарова, "Моя бабуся Фанні Каплан" Олени Дем'яненко, "Слуга народу 2" Кирющенко.

До речі, раніше критики назвали кращі арт-фільми року.