Виявлено 142-річний швейцарський сир, який досі можна їсти
Колекціонер сирів поділився історією продукту, який пережив "пил, міль і спеку"
У Швейцарії виявили головку сиру, якій вже 142 роки. За словами власників, продукт досі придатний для споживання. Про це повідомляє Swiss Info.
Знайдений сир подарували прабабусі його власника в 1875 році як придане на весілля.
"Цей сир пережив усе: пил, міль, спеку", - розповів один із власників сиру Жан-Жак Зюффере з села Гріменц в кантоні Вале.
Зюффере відповідальний за поголів'я домашньої худоби в Вале. Також він колекціонує рідкісні сири і нині в спеціальному погребі колекціонера зберігаються зразки 72 сортів. Варто відзначити, що крім 142-річного сиру є ще один довгожитель, виготовлений в 1944 році. Тобто на сьогоднішній день цьому продукту 73 роки.
Експерти з "Швейцарського центру міжнародних агрономічних досліджень" кілька років тому провели аналіз сиру 1875 року і підтвердили, що хвороботворних бактерій і елементів в даному продукті немає.