Щоб з'їсти це, справді потрібна "залізна воля" і повна відсутність пацифізму в крові
На Філіппінах балут - найпопулярніше з національних страв. Аборигени вважають, що чоловіки, які регулярно їдять балут, буквально невтомні в ліжку і дають хороше потомство (це пояснюється високим вмістом протеїнів у продукті). Для європейської людини, це блюдо - просто дикість.
Балут - це, на перший погляд, звичайне варене качине яйце, але є відмінність. Яйце-балут - це сформований 20-денний зародок з оперенням і навіть дзьобом.
На вулицях Маніли торговці фастфудом то і справа пропонують туристам спробувати це "яйце з сюрпризом".
Виробляють балут, в основному, в місті Патерос - це дальній район Великої Маніли. Тут розташовуються величезні качині ферми, де готують цей делікатес. Прибуток підприємств становить 23% від усього доходу столиці.
Яйця вигрівають в окремих клітинках. Електричні інкубатори використовувати тут заборонено - штучне вигрівання нібито псує смак молодого м'яса.
Приблизно на дев'ятий день працівники фабрики просвічують яйця і відбирають для продажу ті, в яких сформувалися ембріони каченят. Всі зібрані яйця варять за спеціальною технологією і потім вивозять у місто.
Будь продавець балута, з радістю проведе для вас докладний інструктаж про те, як потрібно правильно їсти яйце і ні за що не зізнається, що саме знаходиться там всередині. Згідно з правилами, спочатку потрібно проколоти невелику дірочку і випити бульйон з навколоплідної рідини, а вже потім приправити яйце спеціальним соусом і з'їсти.
Фото: Маша Дубровська
Приготуйтеся: поки ви будете їсти цей "кіндер-сюрприз", над вами будуть потішатися всі філіппінці, що проходять повз.
До речі, забути про смак цього страхітливого страви вам допоможе хороший трав'яний чай.