ua en ru

Дієтологи назвали осінню ягоду для очищення та омолодження організму

Дієтологи назвали осінню ягоду для очищення та омолодження організму Фото: Виноград (pixabay.com/ru/users/diapicard)

Кісточки цього продукту застосовують в косметології

Дієтологи назвали виноград найкориснішою ягодою для омолодження та очищення організму. Це одна з перших окультурених людиною ягід. Її цілющі властивості були відомі людству ще в стародавні часи. На сьогоднішній день виноград всіляко використовується людиною не тільки в кулінарії, але і в медицині, і в косметології.

Корисні властивості винограду обумовлені чудовим складом цієї смачної ягоди. До складу винограду входять вітаміни А, С, Р, К, групи В, мідь, кремній, натрій, фосфор, бор, цинк, залізо та ще понад 150 корисних біологічно активних речовин, необхідних для збереження, зміцнення та відновлення здоров'я людини.

  • Виноград надає загальнозміцнюючу дію на організм.
  • Сприяє зміцненню імунітету.
  • Виноград знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань.
  • Виноград сприяє зміцненню серцево-судинної системи, покращує склад крові, сприяє зниженню рівня холестерину.
  • Знижує вірогідність закупорки судин і виникнення варикозного розширення вен.
  • Виноград допомагає нормалізувати артеріальний тиск.
  • Виноград використовують для профілактики і лікування легеневих захворювань.
  • Виноград сприяє нормалізації травлення, поліпшенню обміну речовин, допомагає при лікуванні запорів.
  • Є профілактичним і лікувальним засобом захворювань печінки і нирок.
  • Виноград допомагає при болях в суглобах.
  • Виноград дуже корисний для нервової системи, допомагає впоратися зі стресами, депресіями, піднімає настрій, нормалізує сон
  • Виноград знижує ймовірність виникнення вікового погіршення зору.

Кісточки винограду застосовують в косметології, адже комплекс вітамінів, які містяться в них, підвищує вироблення колагену. Завдяки цій речовині зморшки на обличчі розгладжуються і з'являється загальний тонус шкіри. Бажаючим мати красиві, шовковисте і довге волосся також рекомендується вживати масло всередину і робити з нього маски.

До речі, українка створює шедеври з їжі і продає їх за кордон.