Дієтологи назвали найбільш корисний овоч
Цей овоч має бути присутнім у раціоні щодня
Щоденне вживання моркви допоможе захистити організм від цілого ряду недуг. По своїй ефективності цей корисний овоч не поступається яблуку. Про це пише сайт "Мой ребенок".
За словами медиків, морква містить всі необхідні речовини для боротьби з вірусами і різними захворюваннями. Вживаючи цей овоч, людина отримує провітамін А, вітаміни групи С, D, E, K, B6 і B1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор і магній.
Крім того, завдяки хімічному з'єднанню - бета-каротину, терта морква є домашнім засобом №1 проти раку. Також бета-каротин відповідає за синтез статевих гормонів і стан скелета, тим самим піклується про нормальному росту організму.
Вітамін А благотворно впливає і на слизові оболонки шкіри, зміцнює зуби, кістки, волосся, допомагає відновитися нервовій системі після великих навантажень, підвищує стійкість організму до різних інфекцій.
Фото: Чим яскравіший овоч - тим більше в ньому вітаміну А
Недавні дослідження показали, що бета-каротин - це прекрасний антиоксидант. Американські вчені підтверджують, що регулярне вживання моркви, а також всіх оранжево-червоних овочів, може продовжити життя людини на 6-8 років.
"Одна середня морква може забезпечити нашому організму щоденну норму вітаміну А", - зазначають дієтологи.
Речовини, що входять до складу моркви, нормалізують обмін речовин, виводять шкідливі речовини і токсини, очищають кров, покращують роботу всіх внутрішніх органів.