Дієтологи розповіли, як правильно харчуватися взимку
Включіть в свій раціон супи, овочі і фрукти. Також пийте більше рідини
В зимовий період організму потрібно отримувати більше енергії для боротьби з холодом і застудами. Однак, занадто калорійна їжа здатна згубно позначитися на нашому здоров'ї та зовнішньому вигляді.
Дієтологи вивели кілька основних правил, як правильно харчуватися в холодну пору року, передає Liza.
1. Замініть жирне м'ясо пісними аналогами – телятиною, індичкою або курятиною.
А тандем м'яса з гострими приправами, наприклад, часником, хріном або гірчицею здатний поліпшити травлення. М'ясних виробів, які містять велику кількість жирів, вуглеводів, підсилювачів смаку та аромату, слід уникати. Втім, краще виключити ковбаси і сосиски зі свого раціону не тільки взимку, але і в інші сезони.
2. Частіше включайте в своє зимове меню перші страви.
Супи зігрівають, забезпечують організм енергією, покращують обмін речовин і надовго зберігає відчуття ситості. Крім того, що міститься в перших стравах вода сприяє детоксикації – краще виводяться з організму продукти життєдіяльності і шкідливі речовини.
3. Овочі – основа зимового раціону.
Краще всього віддати перевагу сезонним овочів: взимку на твоєму столі повинні бути морква, капуста, гарбуз, буряк і редька. Якщо ти любиш готувати овочеві салати, заправляй їх не майонезом, а нежирної сметаною, олією, натуральним йогуртом або винним оцтом.
4. Тістечка і тортики краще замінити свіжими фруктами та сухофруктами.
Намагайтеся включати в свій раціон яблука, банани, курагу, інжир, родзинки і чорнослив. Так ти не тільки задовольниш свою потребу в солодкому, але і зробиш це з користю для організму.
5. Зверніть увагу на кількість денних прийомів їжі.
Харчуватися потрібно дрібно – 5-6 разів на день, розбиваючи їжу на невеликі порції. Таке харчування сприяє зниженню добового споживання калорій, зменшення апетиту і схуднення.
6. Слідкуйте за тим, щоб організм отримував достатньо рідини, т. к. опалювальні прилади в зимовий час дуже сушать шкіру.
Перевагу потрібно віддавати звичайній воді, компотів, морсам і зеленого чаю.
7. Включайте в раціон горіхи, боби і насіння.
Ці продукти не тільки забезпечать організм вітамінами і незамінними мікроелементами, але й покращують стан волосся, шкіри і нігтів.
Як раніше повідомляв Styler, дієтологи розповіли про низькокалорійних продуктах для вечірньої трапези.