ua en ru

Дієтологи розповіли про корисні продукти

Дієтологи розповіли про корисні продукти Фото: Корисні продукти

Для підняття імунітету вживайте фрукти, а також корисні овочі

Взимку організм відчуває стрес, а імунітет значно знижується. Дієтологи рекомендують вживати корисні продукти в зимовий період.

Хурма

Хурма чудово відновлює сили, поповнює запас вітамінів і мікроелементів і допомагає працювати серцевому м'язі. Крім того, цей зимовий фрукт допомагає справлятися з апатією, втомою і поганим настроєм. Глюкоза і фруктоза, якими багата хурма, швидко приведуть тебе в тонус. Хурма – однозначно дуже корисний продукт для зими.

Гранат

Гранат, зміцнює імунітет, покращує настрій, підвищує сили і опірність організму, допомагає при простудних захворюваннях. Один гранат або склянку гранатового соку в день – відмінний спосіб почистити кров після застуди і грипу. У ньому містяться ферменти, які допомагають виробленню еритроцитів – червоних кров'яних тілець.

Цитрусові

Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрут – відмінні помічники в протистоянні зимових небезпек. Вони покращують здатність організму перешкоджати інфекційних захворювань, а також зміцнюють імунітет. Крім того, завдяки великому вмісту вітаміну С цитрусові покращують обмін речовин і сприяють процесу схуднення.

Шипшина

Шипшина містить рекордну кількість вітаміну С і тому відмінно зміцнює імунітет взимку. Крім того, він знижує тиск, зміцнює серце, є жовчогінну препаратом. Також він впливає на процес схуднення, сприяючи прискоренню обміну речовин.

Яблука

Зелені яблука кисло-солодких сортів містять багато заліза. Цей мікроелемент дуже важливий для крові, бореться з втомою і анемією. А йод, що міститься в "зимових" яблуках, наприклад антонівці, допомагає подолати підвищену чутливість до холоду. До речі, антонівка – відмінний засіб від зимового авітамінозу: до весни в ній зберігається до 90% вітаміну С, в той час, як в інших фруктах його зміст падає до 40-30%.

Ківі

Ківі – чемпіон за змістом вітаміну С, в цьому сенсі він навіть корисніше, ніж цитрусові. Додаючи його в якості додаткового інгредієнта в вітамінні салати і просто їм перекушуючи, ти зміцниш свій імунітет, вбережешся від простудних захворювань і відчуєш прилив сил і енергії. Ківі обов'язково потрібно їсти взимку.

Гарбуз

Гарбуз – дуже корисний продукт, особливо взимку. Містить каротин, кальцій, вітамін С і рослинні пектини, які зміцнюють імунітет, виводять з організму зайву сіль, запобігають високий тиск і захищають серцевий м'яз. До того ж в ній містяться корисні речовини перешкоджають передчасному старінню організму.

Квашена капуста

Квашена капуста сповнена вітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів До і U. Ці речовини запобігають виникненню багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включаючи виразкову хворобу шлунка та виразку дванадцятипалої кишки. Багато в кислій капусті міститься і йоду.

Як раніше повідомлялося, наркологи назвали 7 смачних продуктів, що викликають залежність.